1

Lakáshitel 0 önrésszel – mennyit vehetek fel?

Ha lakáshitelt akarunk felvenni, akkor általában a bankok kérnek egy bizonyos önrészt vagy önerőt. Nem feltétlenül fontos, hogy mekkora is szokott az önrész lenni, hiszen bankonként, hitelenként, hiteltípusonként, igénylőnként, és a lakáshitel összegétől is szokott ez az összeg vagy százalék változni. Az önrész általában 5-25%, melyet az igénylés folyamán az igénylés előbb bizonyítanunk kell.

Úgy tudjuk a meglévő önrészünket bizonyítani, hogy a banknál, ahol a számlánkat vezetjük, kikérünk egy igazolást, vagy egyszerűen csak beviszünk egy havi bankszámla kivonatot, amin a megfelelő összeg szerepel. Ha viszont egyáltalán nincs önrészünk, akkor is tudunk haladni a felvétellel, hiszen másképp is úgymond “kiváltható” a megfelelő önrész összege.

Önrész nélkül is vehetünk akár lakást

Önrész nélkül is vehetünk akár lakást

Minden bank más és más, megannyi konstrukció és lakáshitel típus létezik, de egyetlen lakáshitel felvétele sem egyforma. Tehát az igénylés során fog eldőlni, hogy szükség lesz-e önerőre vagy sem. Ha az adós és az adóstárs jövedelme több mint kielégítő, valamint a fedezetünk értéke is viszonylag magas, akkor a bankok akár eltekinthetnek attól, hogy rendelkezzünk megtakarítással.

Ha pedig kezesünk is van, aki a lakáshitelbe be tud szállni, akkor még nagyobb az esély, hogy  az adott pénzintézet eltekint az önerőtől. Lakáshitelt önerő nélkül nemcsak lakás vásárlásra vehetünk fel, hanem felújításra, korszerűsítésre, és modernizálásra is, mely az ingatlan értékét láthatóan, és mérhetően növeli. A lakáshitel igénylése általában 3-6 hét, mire az első papírok leadásától a folyósításig eljutunk.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel 0 önrésszel – mennyit vehetek fel?"

  1. Kühtreiber Jánosné szerint:

    Tisztelt Uram/Hölgyem!
    Kérem segítsenek abban,hogy szeretnénk a férjemmel megvenni egy családi házat ami bp-van XIX.kerületben a Ház két szintes és 91 nm-es van hozzá egy 55 nm kert is.A kettőnk jövedelme összesen 323000-ft ebben benne van a családi pótlék is.Sajnos önrészünk nincs és én BAR -listán vagyok.Kérem segítsenek abban,hogy melyik banknál tudnánk hitelhez jutni,sajnos hamarosan el kell hagynunk a lakást amiben vagyunk.
    Maradok tisztelettel
    Kühtreiber Jánosné

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752