0

Lakáshitel 5 éves kamatperiódus – előfordulhat!

Lakáshitel 5 éves kamatperiódussal is akár igényelhető. Nagyon sok bank ajánl mostanában különböző akciózott lakáshitel termékeket, érdemes bemenni a fiókokba és megérdeklődni a részleteket, mert az is előfordulhat, hogy a kamatperiódus nem 6 hónap, azaz fél év, hanem annál sokkal hosszabb, 5 év is lehet.

Minél hosszabb a kamatperiódus hossza, annál jobban járunk, ugyanis kiszámítható a lakáshitel havi törlesztő részlete hosszútávon is. Alapjáraton a fél éves vagy éves kamatperiódus azt jelenti, hogy adott időközönként a bank felülbírálja a lakáshitelünk kamatát és ha a Magyar Nemzeti Bank emelte a kamatot, akkor emelni fogja, ha csökkentette, akkor csökkenti a kamatainkat.

Akár 5 év is lehet a lakáshitel kamatperiódusa

Akár 5 év is lehet a lakáshitel kamatperiódusa

Előre nehéz megjósolni, hogy milyen kamat-döntés születik, azonban, a forinthiteleknél ez valódi kockázatot jelenthet. A deviza hitelek esetében az árfolyam alakulása jelentette a kockázatot még szinte teljesen be nem szűnt a devizahitelezés a hirtelen nagyon megemelkedett deviza árfolyamok miatt. Azonban még mai napig sok devizahitelt fizetnek elég nehézkes körülmények között.

Bizonyos bankoknál tehát elérhető az 5 éves kamatperiódus, és ha kifogjuk, akkor jó ideig nem lesz gondunk a lakáshitel fizetésével, főleg ha viszonylag alacsony futamidőre kérjük, 5 vagy esetleg 10 évre. Akár lehetünk olyan szerencsések, hogy kifogjuk, hogy egész futamidő alatt ne legyen kamat-változás. Az igénylés menete a szokásos módon zajlik, kell hozzá adós, adóstárs, zálogkötelezett és akár készfizető kezes is.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752