0

Lakáshitel adósság

Ne várjunk a törlesztő részlet fizetésével!

Ne várjunk a törlesztő részlet fizetésével!

Lakáshitel adósság könnyen összegyűlik, amennyiben a lakáshitel törlesztő részletének fizetése valamilyen oknál fogva elmarad. Nagyon oda kell figyelnünk arra, hogy a lakáshitel szerződésben foglalt dátumig befizessük a hitelünk törlesztő részletét, ugyanis, ha elmaradásba kerülünk, akkor kellemetlen következményekkel kell szembenéznünk. Jó tudni, hogy a lakáshitel törlesztésének fordulónapja, azaz a dátum ameddig be kell a törlesztést fizetni nem határidő.

Ez egy félreértés. Ha egy hitel törlesztésének fordulónapja pl. minden hónap tizedike, az azt jelenti, hogy a bank aznap le kívánja vonni az összeget, azonban, ha ezt nem tudja megtenni, akkor az ügyfelet értesíthetik arról, hogy a törlesztése késésben van. Ugyanis, fordulónapon már rajta kell lennie annak az összegnek, ahhoz, hogy a rendszer le tudja vonni.

Tehát a 10-e nem egy határidő, hanem magának a terhelésnek a napja, mely azt jelenti, hogy addigra kell már a számlánkon lenni a pénznek. A pénzintézetek bizonyos a PSZÁF-al egyeztetett belső szabályzat alapján néhány késett nap után kereshetik az ügyfelet, hogy tájékoztassák a hátralékról. Amennyiben a hátralék és a késett napok viszonylag alacsonyak, úgy egy egyszerű telefonos megállapodás alapján csak be kell fizetni időben az elmaradást.

Amennyiben nagy összegű a hátralékunk, úgy akár egy papíron a fiókkal kötött megállapodással rendelkezhetünk arról, hogy hogyan fizetjük vissza a késedelmes összeget. Ha azonban az ügyfél erre sem hajlandó, úgy a bank kiadhatja a hátralék kezelését külső követeléskezelő cégnek. Ha ez sem vezet sikerre, úgy a bank a felmondhatja a lakáshitel szerződést, és az egész hitel teljes összege egy összegben válik esedékességé, melyet jogérvényesítéssel végrehajtás útján követelhet vissza magának.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752