0

Lakáshitel első lakásra: mik a fontos tudnivalók?

Előbb- utóbb minden ember életében eljön az az idő, mikor saját otthonra kezd vágyni a szülő ház vagy épp egy albérlet helyett. Azonban első, saját lakást venni nem is olyan könnyű, ha csak nincs az ember mögött egy olyan szintű anyagi háttér, ami nem követeli meg azt, hogy hitelt is vegyenek fel az álmuk teljesüléséhez. Ezt pedig manapság csak kevesen tehetik meg.

Lakáshitel első lakásra

Lakáshitel első lakásra

Mik azok a fontos tudnivalók, amiket feltétlen ismerni kell első lakáshitel igénylés esetén? A bankok nagyon körültekintőek abban, hogy ki az, aki kaphat náluk kölcsönt az első saját lakás megvásárlására, és ki az, aki nem. Fontos, a hitel igénylője már nagykorú legyen, és rendelkezzen egy stabil munkahellyel is, ahol a próba időn már túl van. Erről természetesen egy jövedelem igazolást is be kell mutatni, hiszen ez alapján fogja a bank kiszámolni, mennyi hitelre is jogosultak.

Nagyon meg kell gondolni, hogy bele ugorjon- e az ember egy hitelbe, még akkor is, ha csak így tudja megvenni első saját lakását. Általában csak hosszú futamidőre lehet kapni elfogadható havi törlesztési összegeket, így a hitel igénylője akár több évtizedre is lekötheti magát anyagilag. A bankok pedig szigorúak, így elvárják, hogy időben és pontosan törlesszenek az adósok.

Még mielőtt beleugranának egy banknál a lakáshitel igénylésébe, érdemes több pénzintézet ajánlatát is megnézni, hiszen lehetnek eltérések például a havi törlesztő részletek összegében vagy épp a futamidőben is. Erre a célra vannak már hitel kalkulátorok a világhálón, de személyesen is lehet érdeklődni a bank munkatársaitól.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752