0

Lakáshitel építésre

Lakáshitel építésre ugyan úgy felvehető, mint lakás vásárlására. A leglényegesebb egy építkezésre felvett lakáshitelnél, hogy a hitelből elkészült ingatlan az elkészülte után lakóépületnek legyen a releváns hatóságok által nyilvánítva, és az erről szóló igazolást be tudjuk a banknak mutatni. Az elkészült ingatlan lehet lakás, ház, nyaraló, vagy bármilyen lakóépület. Az viszont fontos, hogy vályogból nem lehet építkezni.

Akár kamattámogatott lakáshitelt is felvehetünk az építkezésre. Alapjáraton egy piaci alapon felvett lakáshitel kamata 10-15%. A teljes hiteldíj mutató (THM) pedig szintén nagyjából 10% körül szokott lenni. A pénzintézetek majdnem mindegyike általában valamilyen akciót hirdet a lakáshitel igénylőknek. Ha kamattámogatott lakáshitel igénylünk, akkor az állam segít általában 3-4%-nyi kamat átvállalással. Minnél több gyermekünk van, annál magasabb a kamatkedvezmény.

Lakásépítésbe is foghatunk a lakáshitellel

Lakásépítésbe is foghatunk a lakáshitellel

A bankok vagy a THM-et, vagy a lakáshitel kamatát szokták valamilyen formában csökkenteni. THM akciónál viszont előfordulhat, hogy maga a hitel kamata lesz kicsit magasabb. Ha THM-et akciózzák, akkor általában a kezelési költséget, folyósítási díjat, közjegyzői díjat, ingatlanbecslő díját, és egyéb jutalékokat szoktak teljesen vagy részben elengedni - azonban ez csak a hitel felvételénél ad könnyebbséget.

Érdemes inkább az elején többet fektetni a hitelbe, hogy annak a kamata legyen alacsonyabb - és ezzel a havi törlesztő részlet is kisebb legyen. Ezzel előrelátóan ki tudjuk számítani, hogy a jövőben mennyit kell a lakáshitel fizetésére félretenni minden hónapban,

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752