0

Lakáshitel felhasználása

Lakáshitel felhasználása lehetséges többféleképpen is. Oda kell figyelnünk rá, hogy a lakáshitel összegét csak lakáscélú költekezésre használhatjuk. Lakáscélú lehet egy lakás vásárlása, vagy egy ház megvétele is. Teljesen mindegy, hogy a megvásárolandó ingatlan használt, vagy új, megvehetjük a lakáshitelből.

A lakáshitelt építkezésre is fordíthatjuk, építhetünk belőle házat, nyaralót, vagy bármilyen olyan jellegű hát, melyről később a Földhivatal le tudja igazolni, hogy tényleg lakóingatlanról van szó. Ezeken felül a lakáshitelből a már meglévő ingatlanjainkat fel is újíthatjuk, korszerűsíthetjük, átépíthetjük, vagy bővíthetjük. Azonban nagyon fontos, hogy ezekről minden számlát el kell tennünk, mert a hatóságok bármikor ellenőrizhetik ezeket.

Akár házat is vehetünk a lakáshitelből

Akár házat is vehetünk a lakáshitelből

Lényeg, hogy az ingatlan értéke a felújítástól vagy korszerűsítéstől csak nőjön, és értékéből semmiképpen se veszítsen. A lakáshitel összegét kérhetjük akár több részletben is folyósíttatni. Ez azért lehet fontos, mert ha esetleg a lakáshitel egy részére még sincs szükség, akkor adott esetben kérhetjük a bankot arra, hogy az utolsó összeget már ne folyósítsa részünkre.

A lakáshitelek futamideje összegtől és törlesztő részlettől függenek, minél magasabb a lakáshitel összege, annál magasabb lesz a lakáshitel törlesztő részlete is és a futamideje is. A lakáshitel felhasználása akár egy már másik meglévő lakáshitel kifizetésére is felhasználható, a végtörlesztés igényléséhez fiókba kell fáradnunk, hogy el tudják az igényünket küldeni belső banki bírálatra.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752