0

Lakáshitel forint alapon

Az elmúlt hetek, de főleg az elmúlt napok nyomán ritkán látott forintgyengülés tapasztalható, emiatt az euró, a dollár, és a svájci árfolyama is igen megugrott, amely nagyon rossz hír a devizában eladósodottaknak, hiszen 10-20 forinttal többet kell most egy-egy devizáért fizetni, mely igencsak megemeli a havi törlesztőrészlet nagyságát.

Ezért is nagyon fontos, hogy manapság kizárólag forint alapú lakáshitelt lehet igényelni, mely esetében nincs semmiféle árfolyam ingadozás, és nem kell attól tartani minden törlesztő részlet befizetésének dátumánál, hogy az árfolyam tovább fog romlani, és még többet kell havi szinten fizetnünk. A forintban felvehető lakáshitel biztonságos, mert nincs semmiféle árfolyamkockázat.

Forint alapú lakáshitel esetében nem kell tartanunk az Euro árfolyamától

Forint alapú lakáshitel esetében nem kell tartanunk az Euro árfolyamától

Ha forint alapon vesszük fel a lakáshitelt, akkor választhatunk, hogy piaci kamatozású lakáshitelt szeretnénk, mely a mindenkori MNB által szabályozott irányadó alapkamathoz igazodik, vagy államilag kamattámogatott lakáshitelt veszünk fel. A kamattámogatás ebben az esetben attól is függ, hogy hány gyermek van a családban, nyilván minél több, annál magasabb lesz a támogatás mértéke. A forint alapon felvehető lakáshitel kamata 7% és 12 között van, de ez teljesen attól függ, hogy éppen milyen konstrukciót választ az igénylő, és persze, hogy a vagyonvizsgálat során milyen anyagi helyzet van feltérképezve.

A vagyonvizsgálat része a jövedelemigazolás, a bankszámlakivonat és az ingatlan értékbecslő is, aki kimegy felmérni az ingatlan állapotát a lakáshitel igénylés leadása után nem sokkal. Ő az erről készült beszámolót leadja a bankban, és ezek után el tud készülni egy lakáshitel kalkuláció,mely nagyjából a lakáshitel szerződés alapjait is fogja jelenteni, hisze az ott kikalkulált adatok a jövőben már nem fognak eltérni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752