0

Lakáshitel induló költségek nélkül

Lakáshitel induló költségek nélkül is igényelhető bizonyos esetekben, hiszen a bankok sokszor akcióznak úgy egy lakáshitel konstrukciót, hogy az induló költségeket részben vagy akár teljesen elengedik. De mikor lehetséges ez? Ki jár ezzel jól. Ha alaposan megvizsgáljuk a dolgot, akkor a bankok általában két eshetőséget ajánlanak fel, ezekből kellene az igénylőnek az egyiket kiválasztania és megigényelnie

Az egyik, hogy a piaci kamatozású lakáshitelekhez képest egy alacsony kamatozású lakáshitelt ajánlanak, és hozzá kötnek bizonyos akciókat és feltételeket, a másik lehetséges megoldás pedig, hogy ugyan magasabbak a lakáshitelünk kamatai, de az induló költségeket a bank általában átvállalja. De mik is lehetnek ezek a költségek? Hogyan épülnek bea hitelbe? Első körben a THM (a teljes hiteldíj mutató) és a kapcsolódó egyéb költségek.

Lakáshitel induló költségek nélkül?

Lakáshitel induló költségek nélkül?

Ez banktól függően lehet az igénylési díj, a kezelési költség, a folyósítási költség, az ingatlan értékbecslő díja, a szerződéskötési díj, és így tovább. Ezek a költségek összeadva akár a több százezres nagyságrendet is elérhetik, mivel a hitel összegének bizonyos hányadát kell ilyenkor kifizetni vagy előre, vagy ennyivel növelik a felvett lakáshitel összegét.

Érdemes jól meggondolni, hogy mire költünk, és mennyit, valamint, hogy a lakáshitel konstrukció melyik típusát választjuk, mert lehet, hogy az igénylés elején még spórolunk egy nagyobb összeget, de ha ezt összehasonlítjuk azzal, hogy hosszú, hónapokon, éveken át magasabb törlesztő részletet fizetünk a magasabb kamatok miatt, akkor lehet, hogy rájövünk, hogy jobban megéri, ha az elején inkább érdemes a lakáshitel felvételbe befektetni egy relatíve kis összeget és spórolni rá.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752