0

Lakáshitel jellemzői

A lakáshitelt mielőtt felvesszük érdemes jól megismerni, hogy lássuk a jellemzőit, a típusait, feltételeit és a felvételének folyamatát is. A lakáshitel felvétele és fizetése egy elég hosszútávú elkötelezettség, melynek felvételét jól meg kell gondolnia annak aki belevág, hiszen a következő éveket, sőt akár évtizedeket is meghatározhatja, és a nem figyelünk oda rá, akkor akár bajba is kerülhetünk azzal ha a lakáshitel szerződést nem nézzük át alaposan mielőtt aláírnánk.

A lakáshitelt Magyarországon már csak magyar forintban lehet igényelni, és magyar forintban is lehet törleszteni, mivel a legutóbbi válság megmutatta a devizahitelek nagy árfolyamkockázatát, mely csapdájába sajnos elég sokan beleestek. Ezen felül fontos azt az alapinformációt is tudni, hogy a lakáshitelek mindegyike jelzálog típusú hitel is egyben, így mindenképpen szükség van egy, vagy akár több ingatlanfedezetre is.

Lakáshitelből új lakást is vehetünk

Lakáshitelből új lakást is vehetünk

A lakáshitelt elkölteni csak lakáscélra lehet, ami azt jelenti, hogy egy szabad felhasználású lakáshitellel ellentétben itt nem akármire költhetjük a pénz, hanem csak lakáscélra; ez lehet használt vagy új lakás vagy ház vásárlásra, építései telek, nyaraló, vagy üdülő vásárlása, meglévő lakás vagy ház felújítása, korszerűsítése vagy modernizálása – melyet számlákkal kell még hosszú évekig bizonyítanunk.

A lakáshitel feltétele, hogy legalább egy éves munkaviszonyunk legyen valahol, ahol már letelt a próbaidő, ne legyünk felmondás alatt, legyen legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő bevételünk, kell ingatlanfedezet, és ha szükséges, akkor készfizető kezeseket is be kell a lakáshitel ügyletbe vonnunk. A lakáshitel lehet piaci kamatozású vagy kamattámogatott, attól függetlenül tudjuk az egyiket igényelni, hogy a bank segít megvizsgálni, hogy melyikre vagyunk inkább jogosultak.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752