0

Lakáshitel jelzálog nélkül – adnak a bankok?

Lakáshitel felvétele jelzálog fedezet nélkül csak abban az esetben lehetséges, ha az igénylő igen kivételes helyzetben van, mely által a bank úgy dönt, hogy az ő esetében nem szükséges ingatlan fedezetet biztosítania. Alapesetben minden lakáshitel felvételekor a banknak kötelessége legalább egy ingatlan fedezetet kérnie a leendő adóstól, méghozzá egy akkorát, mely bőven fedezi a lakáshitel összegét.

A bankok általában két okból állhatnak el attól, hogy kérjék az ingatlan fedezetet. Az egyik ok, hogy annyira magas az illető jövedelme, és annyi pénz áll a számláján – melyet igazolni is tud a bankszámlakivonattal -, hogy az elég lenne akár magára a hitelre is, hogy nincs szükség ingatlan fedezetre.

Felújításhoz nem feltétlenül kell jelzálog fedezet

Felújításhoz nem feltétlenül kell jelzálog fedezet

Akár egy óvadéki számlát is lehet nyitni a lakáshitel futamidejére, melyen a fedezetnek szánt összeget zárolva tudja a bank tartani. A másik ok, amiért a bank úgy dönthet, hogy nincs szükség jelzálog fedezetre az lehet, hogy a lakáshitel összege annyira alacsony, hogy nem indokolja az ingatlanfedezet szükségességét.

Lakáshitelt ugyanis nem csak ház vagy lakás vásárlására vehetünk fel, hanem már meglévő ingatlant is felújíthatunk, korszerűsíthetünk belőle, és akár 1 millió forintot is felvehetünk. Ha a bank kockázat elemzői az igénylőt annyira jó besorolásúnak találják, hogy az ingatlan fedezet szükségtelen, akkor nem feltétlenül kell kötni jelzálog szerződést a lakáshitel szerződés mellé.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752