0

Lakáshitel kamatok 2013 – csökkenő kamatok!

Lakáshitel kamatok 2013-ban nagyon alacsony szinten vannak. Mivel szinte kizárólag csak forint alapú lakáshitelt lehet már igényelni, így könnyen megtalálhatjuk a számításunkat. Mivel a Magyar Nemzeti Bank most nagyon alacsony szintekre húzta le a kamatot, így a lakáshitelek kamata is rendkívül kedvező, akár 4-5%-al is alacsonyabb kamatokkal juthatunk lakáshitelhez, és így lakáshoz, mint hosszú évekkel ez előtt.

Az alapkamat közelít a 3,5%-hoz és várhatóan ennél már nem fog lejjebb menni. Erre az alapkamatra jön rá a kereskedelmi bankok pár százalékos haszna, valamint az ügyfél egyedi szerződésének és kondícióinak kamatfelára is. Hiszen minél nagyobb kockázatú egy ügyfél, annál nagyobb rizikót vállal a bank, melyet kamatfelárral igyekszik valamelyest kompenzálni.

Csökkent a lakáshitel kamata!

Csökkent a lakáshitel kamata!

Ezt a kamatfelárat lehet csökkenteni például azzal, hogy valamelyest magasabb a bérünk az átlagnál, de akkor azt arra a bankszámlára kell utaltatni, amelyik banknál a lakáshitelt felvesszük, illetve ha csoportos beszedési megbízásokra szerződünk le. Ezekkel néhány százalékot nyerhetünk.

Nem elég, hogy most szinte történelmi mélységben van az alapkamat, de kamattámogatott lakáshitelt is lehet igényelni, mellyel az állam segíti a családokat a lakásvásárlással és a gyermekvállalási kedvet is serkenteni kívánja azzal, hogy attól teszi függővé a kamattámogatás mértékét, hogy hány gyermek van egy adott családban. A gyermekek megléte körülbelül 3-4% mínuszt jelentenek a lakáshitelek kamatát tekintve.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752