0

Lakáshitel minimálbérre

Lakáshitelt a bankok akár minimálbérre is kiadnak, azonban ha kizárólag a minimálbért érjük el havi szinten, akkor ne számítsunk különösen magas lakáshitel összegre. Ugyanis általában igaz az, hogy minél magasabb valakinek a fizetése, minél jobb anyagi körülmények között él, annál stabilabb az anyagi helyzete, és a bankok merik a kockázatot vállalva így a magasabb lakáshitel összeget is folyósítani.

Lakáshitel minimálbérre akkor folyósítható, ha a delikvensnek már legalább egy éve fennáll a munkaviszonya az adott cégnél és minden hónapban pontosan megkapta bankszámlára a fizetését amit bizonyítani tud a bankja részéről számlakivonattal, a munkáltató részéről pedig jövedelem igazolással. Ha az igénylőnek minden hónapban időben utalva van a fizetése, és már lejárt a próbaideje, akkor jogosult a lakáshitelre.

A lakáshitel összege függ a jövedelmünktől

A lakáshitel összege függ a jövedelmünktől

A bank az ő esetében is vizsgálja a jelzálognak szánt ingatlan (mely lehet használ vagy új lakás vagy ház) értékét, és az igénylés leadása után kiküldi az ingatlan értékbecslőt. Ez nagyon fontos, hiszen ez alapján lehet meghatározni a lakáshitel maximum összegét. Minél jobb állapotban, és minél frekventáltabb helyen van az ingatlan, annyival többet ér, és annyival több lehet a lakáshitel is.

Ha minimálbérre is lett a lakáshitel folyósítva, akkor is minden hónap 10.-ig, vagy legkésőbb a hónap közepéig, ahogy a bank kéri be kell fizetni vagy el kell utalni a törlesztő részletet. Az első hónapokban technikai okok miatt esetleg még lehet egy-egy nap csúszás, de utána már egyáltalán nem ajánlott késedelmesen fizetni, mert a bank egy idő után, ha nem fizetünk kiadja külső behajtó cégnek a hátralékot.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752