0

Lakáshitel minimálbérrel – mennyit igényelhetek?

Amennyiben lakáshitel kívánunk igényelni és jövedelmünk a minimálbér összegének felel meg, akkor is beadhatjuk a kérelmet, viszont várhatóan viszonylag kisebb összegű lakáshitelt fogunk tudni csak kapni. Az is befolyásolhatja a lakáshitel összegét, hogy a jelzálogként befogható ingatlannak mekkora az értéke, általában a hitel összegének 70%-ig lehet csak az ingatlant terhelni.

Akár csak a minimálbért keressük meg, akár többet, mindenképpen szükség lesz az igényléshez friss, eredeti jövedelemigazolásra, melyet a munkahelyünktől kell kikérnünk. Ha van házastársunk, akkor ő is automatikusan bekerül a hitelügyletbe, az ő jövedelemigazolására is szükség lesz az igényléskor. Két keresettel már jóval nagyobb eséllyel pályázunk lakáshitelre, főleg, ha legalább egy kicsivel több mint a minimálbér.

Több ingatlant is bevonhatunk a hitelügyletbe

Több ingatlant is bevonhatunk a hitelügyletbe

A másik tényező, a jelzálog értéke is természetesen módosít ezek után a lakáshitel maximálisan felvehető összegén. A jelzálog lehet a lakáshitel összegéből megvásárlandó ingatlan, de lehet akár más nevén lévő ingatlan is, nem feltétlenül nekünk kell lennünk a zálogkötelezettnek is egyben. Ha egy másik ingatlant szeretnénk bevonni az ügyletbe, akkor a jelzálogszerződésben nem mi fogunk szerepelni, hanem az ingatlan tulajdonosai.

Lehetőség van több ingatlan bevonására is, hogy ez maximálisan hány lehet, azt a pénzintézetek, maguk határozzák meg. Amennyiben a banknak így sem elég, hogy minimálbérrel rendelkezünk, úgy lehetőség van még egy vagy több adóstárs -, vagy akár készfizető kezes bevonására is, a lényeg, hogy a bank a hitel bírálatkor minél kisebb kockázatot találjon.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752