0

Lakáshitel módosítás

Lakáshitel módosítás azért lehet életbevágóan fontos, mert életünk során érhet bennünket olyan külső sajnálatos negatív tényező, mely a lakáshitel fizetésében rövid-, közép-, vagy hosszútávon problémát okozhat. Nem kell megijedni semmi ilyentől, a legfontosabb tényező ez esetben az időfaktor. Minél előbb tájékoztatjuk a bankot arról, hogy fizetési problémánk lehet, ők annál hatékonyabban tudnak számunkra egy elfogadható kezelést adni a problémára.

Amennyiben megszűnik valamilyen oknál fogva a munkahelyünk, vagy fizetéscsökkenés, illetve egyéb – akár egészségügyi helyzet – eset történik, mely a lakáshitel fizetésében módosulást okoz, akkor a munkahelytől, vagy az orvostól kapott igazolással be kell fáradnunk a pénzintézetbe, hogy közöljük velük: nem tudunk időben fizetni, nem tudunk egy havi törlesztőnyit fizetni havonta, vagy nem tudjuk a szerződés bármelyik pontját vállalni külső okok miatt.

Módosításhoz új szerződésre van szűkség

Módosításhoz új szerződésre van szűkség

A bankok a legtöbb esetben nyitottak, készségesek, hiszen az Ő érdekük is, hogy a lakáshitel fizetve legyen, ne dőljön be, és bankon belül tudják tartani az esetlegesen felgyülemlett hátralékot. Lakáshitel módosításához minden a hitelben szereplő félnek meg kell jelennie és aláírnia a módosító dokumentumokat, az új szerződést.

Lakáshitel módosítás lehet türelmi idő, melyben egy bizonyos idegig nem fizetjük a lakáshitel törlesztő részletét, vagy kérhetünk olyat is, hogy egy ideig csak csökkentett részletet fizessünk, vagy esetleg csak a kamatokat egy bizonyos ideig. Bárhogy is döntünk, kérjük ki mindenképpen a banki tanácsadó véleményét is!

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752