0

Lakáshitel szerződés tartalma – mit írunk alá?

Mit is tartalmaz egy lakáshitel szerződés? Milyen kritériumok, milyen szabályok vannak benne, mit is írunk alá? A lakáshitel szerződés az után készül el, miután minden – az igényléshez szükséges – dokumentum le lett hiánytalanul adva. A lakáshitel szerződés tervezete azon dokumentumok alapján készül el, melyet vagy személyesen lehet megtekinteni, vagy elküldi az adott pénzintézet e-mailben.

Ha minden stimmel benne, akkor lehet a végén aláírni, magát a lakáshitel szerződést, melyet közokiratba is kell közjegyző által foglalni. A lakáshitel szerződés tartalmazza az adós, adóstárs, vagy adóstársak, valamint a zálogkötelezettek személyes adatait (név, anyja neve, lakcím, levelezési cím, szig. szám, lakcímkártya szám, adószám, stb), a hitel összegét, az annuitás típusát (havi, negyedéves, egyéb), is a hitel futamidejének lejártát is.

Együttműködés kell a szerződéshez

Együttműködés kell a szerződéshez

A szerződés tartalmazza a hitelre vonatkozó szabályokat és kondíciókat is, valamint a nemfizetésre vonatkozó eljárást. A hitelszerződésből általában annyi példány készül ahányan a hitel ügyletben szerepelnek, de egynek a közjegyzőnél kell maradnia, egyet a bankban kell leadni, egyet pedig természetesen az igénylőnek kell megtartania. A hitelszerződést mindenkinek aki szerepel a szerződésben alá kell mindegyik oldalon írnia.

A zálogkötelezettek részére jelzálogszerződés is készül, melyet szintén közokiratba kell foglalni, ez a szerződés külön van a kölcsönszerződéstől, és csak a jelzálognak adott ingatlanról, illetve a zálogkötelezettekről szól. Amennyiben a kölcsön szerződést módosítani szeretnénk, akkor gondoskodnunk kell róla, hogy ahhoz mindenki aki a hitelben szerepel hozzájáruljon és aláírja az új szerződést. Erről általában fizetési könnyítéskor szokott szó lenni.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752