0

Lakáshitel vagy albérlet?

Lakáshitel vagy albérlet? Ez a kérdés elég sokszor felmerül, ha mérlegeljük a két dolgot. Nyilván egy saját lakást az ember szívesebben fizet, mint másnak, ami nem az övé, és a végén majd ki is kell költöznie. De a mérlek másik oldalán ott van a kockázat vállalás is. Ha az ember lakáshitelt vesz fel, akkor vállalnia kell, hogy azt akár évtizedeken át fizetni fogja.

A lakáshitel egy hosszú elkötelezettség, és ha egyszer felveszi valaki, akkor azt vissza is kell fizetni. A lényeg, hogy sose legyen hátralék, és mindig pontosan fizetve legyen a lakáshitel törlesztő részlete. Általában egy több évtizede felvett lakáshitel alatt elég sok változáson megy az ember keresztül, és nem mindenki szeret magát elkötelezni az esetleges bizonytalanba.

Hosszútávon jobb a lakáshitel

Hosszútávon jobb a lakáshitel

Azonban az albérlet sem sokkal egyszerűbb, hiszen a főbérlőtől függünk, és az albérleti szerződés is itt-ott megköti a kezünket, és ez által nincs meg az a függetlenség, melyet egy saját lakás tud nyújtani. Ha van tisztességes jövedelmünk, és esetleg meg tudunk próbálkozni egy kiegészítő jövedelem szerzésével, akkor érdemes lakáshitelt felvenni.

Ugyanis, ha több lábon állunk, akkor az egyik munkahelyünk megszűnése még nem hozza el a világvégét, és a bankok is türelmesek, főleg, ha meg tudjuk velük beszélni, hogy mi történt. A bankoknak is érdeke, hogy fizessük a hitelt, tehát, nem fogunk hatalmas bajba kerülni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752