0

Lakáshitelek állami támogatása

Lakáshitelek állami támogatása a bankokon keresztül valósul meg, ők azok akik az államilag kamattámogatott lakáshiteleket kibocsájtják, és igényelhetővé teszik. A támogatás a lakáshitel folyósításától számolva még maximum 5 évig jár, utána visszavált a lakáshitel piaci kamatozású hitellé. Viszont a támogatás mértéke végig ugyan annyi marad mint az törlesztés elején, ez szerződésbe van foglalva.

Az állami támogatású lakáshitelek felhasználhatóak lakásvásárlásra, házvásárlásra, felújításra, bővítésre, és korszerűsítésre is, de még építkezhetünk is belőle. Ha a támogatott lakáshitelt szeretnénk választani, akkor az abból megvásárolandó vagy megépítendő ingatlanba legtöbb esetben be is kell jelentkeznünk, azaz a lakcímünké kell tennünk a lakáshitelünk tárgyát képező ingatlant, valamint az ingatlanba legalább 50% tulajdonrészt kell, hogy elérjünk.

Lakáshitel szerződés aláírásakor minden hitelszereplőnek meg kell jelennie

Lakáshitel szerződés aláírásakor minden hitelszereplőnek meg kell jelennie

A kamattámogatott lakáshitelek felvételének száma idén növekedett, mivel egy piaci kamatozású lakáshitelhez képest, ennek a törlesztő részlete jóval alacsonyabb lehet, akár tízezrekkel is havi szinten. Attól függ mekkora kamattámogatást kapunk, hogy hány gyermekünk van (ebben hasonlít például a régi szocpolra), és, hogy mekkora a hitelösszeg.

A felvételnél oda kell figyelni arra, hogy minden dokumentumot hiánytalanul adjuk le, ilyen az okmányaink másolata, a jövedelemigazolás amelyet a munkahelyünkről kérünk ki, a a bankszámlakivonat, és a földhivataltól az igazolás arról, hogy nincs senkinek a keze az ingatlanunkon, melyet jelzálogképpen ajánlunk fel és egy jelzálogszerződésben rögzítjük a lakáshitel szerződés mellékleteként.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752