0

Lakásvásárlási hitel adókedvezménye – újra!

A lakásvásárlási hitelek közül a piaci alapú lakáshitel versenytársa régen a támogatott lakáshitel volt, mely a törlesztés után adókedvezményt adott. Ez a típusú támogatás mára már megszűnt, és a helyébe lépett az állami kamattámogatott lakáshitel, mely esetében az állam közvetve, a bankokon keresztül ad kamattámogatást.

A kamattámogatás mértéke mindig az adott hitel összegétől, és a lakáshitel igénylőjének anyagi, szociális helyzetétől függ. Nem létezik két teljesen egyforma hitelszerződés, nincs két egyforma ügyfél sem, tehát nem lehet egészen pontosan megmondani azt, hogy maga a kamattámogatás mértéke hány százalék lesz. Az adókedvezmény azonban egy teljesen más területet újra feltűnt, mely nem maga a lakáshitel konstrukciót teszi adókedvezményes sávba, hanem a lakáshitel fizetésének egy részét segíti.

Lakáshitel cafeteria 0% adó és járulékfizetési kötelezettséggel!

Lakáshitel cafeteria 0% adó és járulékfizetési kötelezettséggel!

A kormány 2013 év végén elfogadott egy új törvényt, mely által a béren kívüli juttatást adómentessé és járulékmentessé teszi azáltal, hogy a cafeteria egy újabb elemmel gazdagodik: lakáshitelt is lehet belőle közvetlenül fizetni. Ha a munkavállaló úgy dönt, hogy ezt a típusú cafeteriát választja, akkor a munkáltató a dolgozó lakáshitel számlaszámára utalja a cafeteria keretének megfelelő készpénzt.

Ezzel a dolgozónak már nem kell a papíralapú cafeteriával bajlódnia, egész egyszerűen csak annyi dolga lesz utána, hogy a lakáshitelére kevesebbet utal havi szinten. Várhatóan nyártól fogja ezt nagyon sok lakáshiteles igényelni, amikor újra lehet nyilatkozni a cafeteria típusáról.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752