0

Lakásvásárlási hitel – jövedelemigazolás nélkül

Lakásvásárlási hitel jövedelemigazolás nélkül csak igen kivételes helyzetben igényelhető. A legtöbb bank és hitelintézet elvárja a hitel igénylőjétől, hogy legyen fix munkahelye, ahonnan havi szinten legalább a mindenkori minimálbérnek megfelelő havi jövedelme érkezzen az egyik bank folyószámlájára.

Minden ügyfél, és minden ügylet más és más, nincs két egyforma hitelszerződés, így nem feltétlenül van kőbe vésve, hogy a lakáshitel felvételéhez kell feltétlenül jövedelem igazolás, hiszen nem csak magánszemélyek, de vállalkozók is igényelhetik a lakáscélú hiteleket.

Vállalkozóknak nem feltétlenül szükséges a jövedelemigazolás a lakáshitelhez

Vállalkozóknak nem feltétlenül szükséges a jövedelemigazolás a lakáshitelhez

 A vállalkozónak nem feltétlenül van jövedelemigazolása, de ha nem azt, akkor a vállalkozás előző üzleti évet bemutató beszámolóját mindenképpen be kell vinni a bankba, mert szükség lesz hozzá a hitelbírálatkor. Tudni kell, hogy sikertelen, veszteséges vállalkozó nem fog tudni lakáshitelt igényelni, csak nyereséges, és hosszú távon a bank által profitábilisnak vélt vállalkozások vállalkozói kaphatják meg a hitelt, hiszen a bank nem akar saját magának veszteséget egy esetleges bedőlt hitellel.

A lakáshitel másik sarkalatos pontja a jelzálognak szánt ingatlan fedezet kérdése, hiszen vállalkozók által igényelt lakáshitel esetében is szükség van rá. Ez lehet bármilyen lakóingatlan, nyaraló, üdülő, ház vagy lakás, esetleg egyéb ingatlan, mint termőföld, vagy építési telek. A lakásvásárolási hitel jövedelemigazolás nélkül is 3-4 hét hét mire le van megfelelően papírozva, minden szerződés alá van írva, és engedélyezve van a folyósítás.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752