0

Lakásvásárlási hitel közszolgáknak – alacsony kamatokkal!

Lakásvásárlási hitel közszolgáknak hamarosan minden közalkalmazottnak elérhetővé válik. Ennek a hitelnek a lényege, hogy kamatkedvezménnyel segíti a közalkalmazottaknak saját lakáshoz jutni a kormány. A kamattámogatott lakáshitel felvételének egyik feltétele, hogy a lakáshitel igénylő magyar állampolgár, aki a magyar közfoglalkoztatásban dolgozik, mint “közszolga”.

Eddig neki külön még nem volt lakáshitel kitalálva, de már elég nagy rá az igény elég régóta, tehát hamarosan várhatóan életbe is fog lépni. A közalkalmazotti lakáshitel felhasználható használt vagy új lakás vagy ház vásárlására, és építésére is. akár építési telket is lehet venni belőle, amire építkezni is lehet. a lakáshitelt közalkalmazotti munkaviszonnyal lehet csak igényelni, melyet tudni kell majd az igényléskor igazolni.

A közalkalmazotti lakáshitelt a közszférában dolgozók igényelhetik

A közalkalmazotti lakáshitelt a közszférában dolgozók igényelhetik

A kormány a lakáshitel kamatánál segít, ugyanis az igénylő ha közalkalmazott, akkor az állam által alacsonyabb kamatot élvez a lakáshiteléhez. ha a hitel futamideje közben esetleg megszűnne a közalkalmazotti munkaviszonya, akkor a lakáshitel konstrukciója átáll automatikusan piaci alapú lakáshitellé.

A lakáshitel csak fedezet felmutatásával igényelhető, tehát mindenképpen szükség van egy tehermentes ingatlanra, melyet fel tudunk ajánlani a jelzálogszerződésbe. A lakáshitel szerződést, valamint a jelzálogszerződést is közokiratba kell foglalni, ezért a közjegyzőnél is meg kell jelennie minden, a lakáshitelben szereplő személynek az aláíráskor. A közalkalmazotti lakáshitel is várhatóan az igényléstől számított 3-5 héten belül lesz folyósítva.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752