0

Támogatott lakáshitel használt lakásra

Támogatott lakáshitel használt lakásra is elérhető, az igénylése ugyan olyan menettel jár mint az összes többi államilag kamattámogatott lakáshitelé. Ha megigényeljük a támogatást, akkor a támogatás minden esetben öt éven keresztül jár, és a korábbiakkal ellentétben nem csökken az évek múltával, hanem állandó az.

Ha használt lakást vásárolunk akkor nem csak megvehetjük, hanem fel is újíthatjuk, de az ingatlan bővítésre is irányulhat a kamattámogatott lakáshitel igénylés. Továbbá az is lényeges tudnivaló, hogy a Nemzeti Eszközkezelő által átvett, és visszavásárolni kívánt ingatlan is e körbe tartozik. Idén, 2013-ban növekedett a maximálisan felvehető hitelösszeg, és a vásárolható ingatlan értéke is.

Támogatott lakáshitel használt lakásra is felvehető

Támogatott lakáshitel használt lakásra is felvehető

Míg korábban a hitelintézet megkövetelte, hogy használt lakás vásárlás alkalmával egy éven belül nyilatkozni kellett a vásárlás tényéről, addig erre 2013-tól már nem lesz szükség kamattámogatott lakáshitel igénylés alkalmával. Hasonlóképpen újdonságnak számít, hogy a megvásárolni, vagy építeni kívánt ingatlan címére be kell jelentkeznie annak, aki a kamattámogatott lakáshitel lehetőségével élni szeretne. A lakáshitelek iránt érdeklődve azzal is érdemes tisztában lennie, hogy az igénylőnek minimum ötven százalékban tulajdonossá is kell válnia majd.

A használt lakások általában vidéken igen jutányos áron megvásárolhatóak már, mivel az ingatlan árak nagyon lecsökkentek az utóbbi 3-4 évben. A drasztikus csökkenés által egy vidéki kis panelért már csak 2 vagy 3 millió forintot kell kiadni, és máris miénk az ingatlan.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752