0

Támogatott lakáshitelek

Támogatott lakáshitelek igényelhetőek, méghozzá egy külön nyomtatványon, amelyet a lakáshitel igénylő mellé kell kitölteni ahhoz, hogy egyáltalán kiderüljön, hogy jogosultak vagyunk-e rá. Államilag támogatott lakáshitelek használt lakásra és új lakásra is igényelhető, sőt a használt ingatlant akár fel is újíthatjuk, modernizálhatjuk ebből az összegből.

Államilag kamattámogatott lakáshitelek csak forintalapon igényelhetőek, a devizaalapú lakáshitelezés Magyarországon lényegében megszűnt. A különböző bankok szabályzatától függ, hogy egyes lakáshiteleket milyen mértékű kamattal adnak, de a legtöbb esetben a 10 vagy 15% körüli kamat a mérvadó. Államilag támogatott lakáshitel abban különbözik egy sima piaci lakáshitel konstrukciótól, hogy a hitel kamata csökkenthető bizonyos tényezőkkel, ilyen lehet a gyermekek megléte, egyéni szociális helyzet, vagy a lakás értéke.

Támogatott lakáshitelek 7-10%-os kamattal

Támogatott lakáshitelek 7-10%-os kamattal

Minél több gyermek él egy adott család háztartásában, annál nagyobb a kamattámogatás mértéke. A lakáshitel kamata azzal csökkenthető még, hogyha a fizetésünk elér egy bizonyos nettó szintet (valahol 200 eft-ot, máshol 300 eft-ot), akkor még egy fél százalék kamatot elengednek a bankok. 2013-ban Összességében 2-3% kamatot nyerhetünk, mely a havi törlesztő részlet mértékében fog jelentkezni.

Használt lakás vásárlásakor is szükség van jelzálog fedezetre, mely lehet a megvásárolandó lakás, vagy egyéb ingatlan biztosíték, de mindenképpen körülbelül 30-40%-al nagyobb értékűnek kell lennie az ingatlannak, mint maga a lakáshitel összege. Az igénylés az első dokumentumok leadásától számítva körülbelül 3-6 hét, hacsak nincs szűkség hiánypótlásra. Ha nem elegendő az adós jövedelme a hitelhez, akkor kezest és adóstársakat is bevonhatunk az ügyletbe.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752