0

Lakáscélú hitel építkezésre – könnyen, egyszerűen!

Lakáscélú hitel építkezésre is felvehetünk, a lényeg, hogy amit megépítünk végül, az mindenképpen egy lakóingatlan legyen, és ezt a magyar földhivatal is elismerje. Ha lakáshitelt igénylünk, akkor azt számos lakáscélú költekezésre használhatjuk, ilyen lehet az építési telek megvásárlása, és azon ház, lakás, nyaraló, vagy akár üdülő építése is.

A lakáshitelt ha építkezésre vesszük fel, akkor számítsunk arra, hogy a lakáshitel folyósítása szakaszos lesz, hiszen a bank a semmire nem ad pénz: csak akkor folyósítja a következő részét a lakáshitelnek, ha látja, hogy az építkezés zökkenőmentesen halad. Az építkezésről minden számlát meg kell őrizni, és a bank részére kérésre átadni.

Lakáshitel építkezésre is!

Lakáshitel építkezésre is!

Nagyon fontos, hogy az építkezés befejezése után tartsuk meg a számlákat az építkezési munkálatokról, mert azt a hatóságok bármikor elkérhetik egy esetleges ellenőrzés céljából. Ezektől függetlenül a lakáshitel igénylése nem bonyolult, sőt, a lakáshitel kalkulációt mi magunk is otthonról elvégezhetjük a bankok weboldalán megtalálható lakáshitel kalkulátorok segítségével.

Természetesen további kérdésekért érdemes a fiókba fáradni. A lakáshitel már 5-7%-tól is igényelhető. Ha a piaci alapú lakáshitelt kívánjuk felvenni. Az alacsony kamat köszönhető a magyar jegybank alapkamat állásának rekord alacsonyságának. Minél lejjebb megy az alapkamat, annál kisebbek lesz a lakáshitel kamatok, és így a törlesztő részlet is. Ha felépítettük álmaink otthonát, már csak annyi dolgunk van, hogy a kifolyósított lakáshitelt elkezdjük vissza törleszteni.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752