0

Lakáshitel hitelképesség

Lakáshitel hitelképesség kivizsgálása egy elég hosszadalmas és komplex folyamat, melyet a bankok back office részlege szokott elvégezni, miután befogadott minden a lakáshitelhez szükséges dokumentumot. Ezekre nagy szükség van, hiszen ezek nélkül nem lehetne kikalkulálni, hogy mekkora törlesztő részlettel lehet a hitel folyósítani, és mekkora futamidő fog ehhez társulni.

Bekérik ilyenkor a jövedelem igazolást, a számlavezető bankunktól a bankszámla kivonatokat, valamint megvárják az ingatlan értékbecslőtől is az eredményt, melyben látható a terhelendő ingatlan értéke és állapota. Ezek alapján tudja a háttérosztály a megfelelő kalkulációt elkészíteni és a hitelképességről a fiókot és végül az ügyfelet, vagy leendő ügyfelet is tájékoztatni.

A lakáshitel felvételhez mérve van a hitelképesség

A lakáshitel felvételhez mérve van a hitelképesség

Ha az ügyfél egy rendes, normális, bejelentett állással rendelkezik, megfelelő havonta utalt fix jövedelemmel, mely legalább a minimálbért eléri, és teljes munkaidőben dolgozik, és nem áll a munkahelye végelszámolás vagy felszámolás alatt, valamint már túl van a próbaidőn, akkor nagyobb eséllyel indul a lakáshitelért.

Ha a lakáshitel ügyletben nem csak adós, hanem adóstárs, kezes is részt vesz, akkor mindenkinek a vagyoni helyzete tüzetes átvizsgálására lehet számítani. Minél kedvezőbbek az adatok, annál nagyobb az esély egy jó kondíciójú lakáshitel igénylésére. A lakáshitel hitelképesség vizsgálata nagyjából 2 vagy kicsit több hét, ha minden dokomentum hiánytalanul le van adva. Ez után készül el a lakáshitel szerződés tervezete is, melyet aláírás után nagyjából egy hát múlva folyósít a bank.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752