0

Lakáshitel kevés önerővel – így is lehet

Lakáshitel felvétele manapság kevés önerővel is lehetséges. Önerőre az esetek többségében azért van szükség, mert a bank nem fogadja el azt, ha valaki teljesen a nulláról szeretne felvenni hitelt, mert a hitelképesség nemcsak a fizetésben merül ki, hanem abban is, hogy az ember tud-e havonta félretenni. Hiszen, ha nem, akkor miből fizeti majd a hitelt?

Elég, ha van egy kisebb bankbetétünk, egy kis spórolt pénzzel. Pár hónapig költsünk kevesebbet, és fogjuk fel úgy, hogy már a lakáshitel törlesztő részletét fizetjük. Így hamar össze tud gyűlni, egy akkora összeg, melyet a bank elfogad önerőképpen. Ne felejtsük el, hogy ezt a pénzt a következő években is elő kell tudnunk teremteni, csak akkor már a lakáshitel futamideje alatt a lakáshitelre fogjuk befizetni.

Önerőként a bankbetét is megfelel

Önerőként a bankbetét is megfelel

Az esetek többségében már azt is elfogadják a bankok, hogy ha az ingatlanunk, mely jelzálogfedezet lesz a hitel fizetése alatt már nagyobb értékű valamivel a felveendő lakáshitel összegénél. Igénylés során a bank úgyis kiküld egy ingatlan értékbecslőt, hogy megállapítsa az ingatlan értékét.

Ha egy kevés önerővel viszont mégiscsak rendelkezünk, akkor ne felejtsük el, hogy a lakáshitel kamata is alacsonyabb lehet, hiszen, ha valaki rendelkezik megtakarítással, az a bank részére kisebb kockázatot jelent, azaz kisebb kamatfelárat kell az adott ügylet esetében alkalmaznia. Ez nem feltétlenül jelent kiemelkedően magas kamatkedvezményt, de havi szinten kisebb lesz a törlesztő részletünk.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752