0

Lakáshitelek csoportosítása

Lakáshiteleket legegyszerűbben úgy tudjuk csoportosítani, hogy megnézzük, hogy kik és milyen jövedelmi adatokkal rendelkeznek. A lakáshitel felvétele nem akárkinek lehetséges. Csak az vehet fel lakáshitelt, akinek legalább egy éve bejelentett állása van, határozatlan idejű munkaszerződéssel rendelkezik, túl van már a próbaidőn, és legalább a mindenkori minimálbért megkeresi egy hónapban.

Mindentől függetlenül azért jó tudni, hogy, sima minimálbérre nagyon kevesen kapnak lakáshitelt, hiszen a hitel igénylésekor vagyonvizsgálat folyik, és a bank megpróbálja kideríteni, és a meglévő adatok alapján kiszámolni, hogy adott jövedelemmel rendelkező igénylő, mennyit tud átlagosan egy hónapban a lakáshitel törlesztésére fordítani.

Lakáshitelből többféle is lehet, különböző kamatozással

Lakáshitelből többféle is lehet, különböző kamatozással

A piaci alapú lakáshitel az egyik, melyet most igényelni lehet, ez a típusú lakáshitel a mindenkori MNB által meghatározott kamatához kötötten kamatozik, és kamatperiódusonként reagál a lakáshitel kamata a változásra. Ez az egyik fajta lakáshitel. A másik lakáshitel egy a magyar állam által a bankon keresztül nyújtott kamattámogatott lakáshitel, mely annál kedvezőbb kamatozású, minél több gyermekkel rendelkezik a család.

A közalkalmazotti lakáshitel pedig egy olyan lakáshitel fajta, melyet csak az állami közszférában dolgozók igényelhetnek, szintén kedvező kamatozással. Ezeken felül pedig a bankok még saját lakáshitel termékeiket kínálják, melyek a legkülönbözőbbek lehetnek, de jellemzően csak a piaci kamatozású lakáshitel az, melyet akciózni szoktak, vagy egy adott kampányt húznak rájuk. Valamint léteznek még a kombi hitelek, melyeket fedezet-, vagy életbiztosítással együtt lehet igényelni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752