0

Lakáshitel kezdőrészlet nélkül – így is megkaphatom?

Lakáshitel kezdőrészlet nélkül is igényelhető akár. Ha a lakáshitelt szeretnénk igényelni, akkor döntsük el, hogy azt mire szeretnénk felvenni. Ugyanis minél kisebb összeget kérünk annál nagyobb az esély rá, hogy a lakáshitelt kezdőrészlet befizetése nélkül tudjuk megigényelni. A lakáshitel nem csak lakás, vagy ház vásárlására kérhető, hanem felújításhoz, korszerűsítéshez, de akár építkezéshez is.

Ha elszánjuk magunkat egy kiadósabb lakáshitel felújításra, akkor nagyjából 1-2 millió forintnak elégnek kell lennie, ezt pedig 5-10 év alatt legkésőbb vissza lehet fizetni – evvel viszont az ingatlanunk értékét növelni tudjuk. Nagyon fontos, hogy felújítás során bizonyítani kell, hogy a lakáshitel összege valóban arra ment el amire azt megigényeltük, és a lakás értéke valóban megemelkedett tőle, a számlákat pedig megőrzésre el kell tenni, legalább a lakáshitel futamidejének végéig, mert bármikor ellenőrizhetik azokat.

Kisebb összegű hiteleknél nincs mindig szükség kezdőrészlet befizetésére.

Kisebb összegű hiteleknél nincs mindig szükség kezdőrészlet befizetésére.

Lehetőség van természetesen részleges felújításra is, így nyilván kisebb összegű hitelre lesz szükségünk.  A lakáshitelek mindegyike jelzáloghitel is egyben, ezért mindenképpen szükség van egy ingatlanra, amire a bank a jelzálog jogát ráterhelheti. Ehhez jelzálogszerződést is kell kötni, melyet közokiratba is kell foglalni.

Kezdőrészletre befizetésére általában nagyobb összegű hiteleknél van szó, főleg akkor, ha az ügyfél jövedelme viszonylag alacsony (minimálbér, vagy kicsivel több), hiszen ezek a leendő ügyfelek nagyobb kockázatot jelentenek a kereskedelmi bankok részére. Felújítás, korszerűsítés esetén nagy valószínűséggel elég, ha jövedelemigazolást, és jelzálog fedezetet tudunk felmutatni.

  
Iktatva: Lakáshitelek

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752