2

Lakáshitel végtörlesztés kalkulátor

Lakáshitel végtörlesztéséhez is használhatunk kalkulátort. De hogy is működik ez? Ha a lakáshitelünkből ha már csak egy kis összeg maradt, amit még egy két évig kellene fizetnünk, vagy úgy látjuk, hogy van már annyi pénz a bankszámlánkon, hogy az egész lakáshitelt vissza tudjuk fizetni, akkor érdemes akár végtörleszteni is. A lakáshitel végtörleszés kalkulátorral ki tudjuk számítani, hogy a hitelünkből még mennyi van vissza, mekkora összeget kell visszafizetni.

Ha a banktól szeretnénk viszont egy hivatalos papírt róla, akkor az egyik fióktól kell kikérnünk a fennálló tőketartozásról szóló hivatalos dokumentumot,  melyen pontosan szerepel, hogy az adott lakáshitelen adott időpontban, mekkora a fennálló összes tőketartozás, azaz, hogy mekkora összeget kell egyben visszafizetni a lakáshitelre ahhoz, hogy az teljesen eltűnjön, és kikérhetjük a törlési igazolást a banktól, mellyel a földhivatalnál intézhetjük, hogy a bank által rátett jelzálog jogot levegye az ingatlanunkról.

A lakáshitel vége felé is lehet végtörleszteni

A lakáshitel vége felé is lehet végtörleszteni

A lakáshitel végtörlesztéséhez egy igénylést vagy kérelmet kell írnunk, melyet a bankok általában 10-15 munkanap alatt bírálnak el. Amint a bírálat megtörtént, és az pozitív lett, már utalhatjuk is az összeget a lakáshitel számlájára. A bankok elő szokták írni, hogy ilyenkor írjuk a közlemény rovatba, hogy végtörlesztés, és tegyük bele a hitelszerződés számát vagy azonosítóját is.

Amint ez megtörtént, az összeg lekönyvelése maximum két nap, és mehetünk is a törlési papírért. Ha otthon szeretnénk kikalkulálni, hogy mennyi még a visszalévő hitel, akkor érdemes megnézni a szerződést és a véglejárat időpontját megnézni, illetve azt, hogy mennyi pénzt fizettünk be eddig a lakáshitelre.

 

  
Iktatva: Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

2 hozzászólás "Lakáshitel végtörlesztés kalkulátor"

  1. Némethné Bagó Ibolya szerint:

    Azt szeretném tudni, hogy végtörlesztés esetén mennyit kell még fizetnem a banknak. 2002-ben 10000000 Ft értékben vettünk fel jelzálog alapú hitelt 35 évre. Azóta havonta átlagosan 59000 Ft-ot kell törleszteni. A választ előre is köszönöm. Némethné

  2. kovács lászló szerint:

    szeretném kérdezni ha 8m tartozásom van a bank szerint még 7 évig kell törlesztenem mennyit kellene most fizetnem kb. köszönöm

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752