Hírek thm és Első lakáshitel témában

Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!

Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!

A lakásvásárlási hitel THM (teljes hiteldíj mutató) több dologtól is függ, és minden bankban más az értéke, ezért a lakáshitel felvétele előtt mindenképpen érdemes alaposan körülnézni a bankok lakáscélú hiteleinek kínálatában. Kevesen tudják, de a THM, ami az aktuális hitelajánlatnál ki van írva, minden esetben 20 éves futamidőre vonatkozik, és… Tovább: Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!»

Lakásvásárlási hitel költségei – mik is ezek pontosan?

Lakásvásárlási hitel költségei – mik is ezek pontosan?

Lakásvásárlási hitel költségei között több elem is található. A lakáshitelek felvétele a bankfiókban az igényléssel kezdődik, úgynevezett induló költségekkel. Ha a lakáshitelt még nem folyósították ki, már akkor lehet igénylési díj vagy esetleg hitelbírálati díj. Ezen felül a Takarnet lekérés, és egyéb földhivatali díjak, KHR adatbázis lekérés melyek emelhetik a… Tovább: Lakásvásárlási hitel költségei – mik is ezek pontosan?»

Lakáshitel költségei

Lakáshitel költségei

Minden lakáshitelnek vannak költségei, valamelyiknek nagyobb, valamelyiknek kisebb. De ingyen lakáshitelt nyilván nem ad egyetlen bank sem. A lakáshitelek költségei általában kimerülnek a kamatokban, és a THM-ben (teljes hiteldíj mutató). A lakáshitelek kamatai igen különbözőek lehetnek, sok mindentől függ, hogy az adott hitel kamata milyen értékű lesz. Első körben a lakáshitel… Tovább: Lakáshitel költségei»

Lakáshitel THM

Lakáshitel THM

Minden lakáshitelnek van THM-je, mely a teljes hiteldíj mutatónak a rövidítése. A hitel díja többféle is lehet, a mértéke pedig pláne, hiszen bankfüggő, hogy ők mekkora THM-et számítanak fel egy adott lakáshitel felvételekor. A THM nemcsak a banktól, hanem a lakáshitel konstrukciótól is függ. A THM-be beletartozik a lakáshitel bírálati költsége,… Tovább: Lakáshitel THM»

Lakáshitel díjkalkulátor

Lakáshitel díjkalkulátor

Lakáshitel díjkalkulátor használatával megtudhatjuk, hogy az adott lakáshitel felvételéhez akkora alaptőke, mekkora önerő vagy milyen jelzálogként szánt ingatlan fedezet szükséges. Ha egy igénylőnek lakáshitelre van szüksége, akkor először is, tudnia kell pontosan, hogy mekkora összeget szeretne felvenni, mekkora összegre van szüksége és be kell járnia néhány bankfiókba, hogy megtudakolja, hogy… Tovább: Lakáshitel díjkalkulátor»

Lakáshitel ügyintézés

Lakáshitel ügyintézés

Lakáshitel ügyintézés ma már többféleképpen is lehetséges. Nem fontos, és nem kötelező rögtön egy fiókba menni lakáshitel felvételéért, de tény, hogy később majd a személyes megjelenésre a fiókba és a közjegyzőnél is aláírások végett szükség lesz. Az ügyintézés manapság egy-egy telefonos visszahívás kéréssel történik, vagy az ember online kapja meg… Tovább: Lakáshitel ügyintézés»

Lakáshitel építésre

Lakáshitel építésre

Lakáshitel építésre ugyan úgy felvehető, mint lakás vásárlására. A leglényegesebb egy építkezésre felvett lakáshitelnél, hogy a hitelből elkészült ingatlan az elkészülte után lakóépületnek legyen a releváns hatóságok által nyilvánítva, és az erről szóló igazolást be tudjuk a banknak mutatni. Az elkészült ingatlan lehet lakás, ház, nyaraló, vagy bármilyen lakóépület. Az viszont fontos, hogy… Tovább: Lakáshitel építésre»

Lakáshitel THM 2013 – hány százalék?

Lakáshitel THM 2013 – hány százalék?

A lakáshitel THM 2013-ban, azaz a teljes hiteldíj mutató lakáshitel felvételénél általában 3-7% körül alakul, több féle dologtól is függ. Az egyik, hogy éppen milyen az adott ország gazdasági környezete, illetve, hogy az adott pénzintézet konkurenciája mennyivel ígér alá. A THM azt mutatja meg, hogy a lakáshitel igénylőnek mennyibe fog… Tovább: Lakáshitel THM 2013 – hány százalék?»

Lakáshitel közvetítés – érdemes így?

Lakáshitel közvetítés – érdemes így?

Lakáshitelt felvenni közvetítőn keresztül is lehet, bár tény, hogy ez a típus inkább kisebb, településeken, falvakban, községekben működik, ahol az adott banknak nincsen fiókja vagy kirendeltsége. Ilyenkor egyszerűbb és praktikusabb is ha közvetítő rendezi a szerződéskötést, mintegy kapocsként működik a pénzintézet és az új vagy leendő ügyfél között. Lakáshiteles közvetítők… Tovább: Lakáshitel közvetítés – érdemes így?»

1. oldal 1 oldalból1
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752