0

Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!

A lakásvásárlási hitel THM (teljes hiteldíj mutató) több dologtól is függ, és minden bankban más az értéke, ezért a lakáshitel felvétele előtt mindenképpen érdemes alaposan körülnézni a bankok lakáscélú hiteleinek kínálatában. Kevesen tudják, de a THM, ami az aktuális hitelajánlatnál ki van írva, minden esetben 20 éves futamidőre vonatkozik, és 5 millió forintos hitelösszegre.

Elég nehéz ennek megfelelni, tehát a mi hitelünk valószínűleg ettől jóval el fog térni, ezért is kell nagyon odafigyelni és szétnézni mielőtt lakáshitel szeretnénk felvenni. Érdemes jó előre tudni pontosan, hogy mekkora hitelt szeretnénk összegszerűen felvenni.

Alacsony lakáshitel THM!

Alacsony lakáshitel THM!

Mert ha úgy megyünk be a bankba, hogy tudjuk a hitelösszeget, és meg tudjuk mondani, hogy milyen futamidő mellett milyen törlesztő részletet tudunk vállalni, akkor pontosabb THM-et tudunk belőlük kiszedni. Tavalyi évtől kezdve a lakáshitelek teljes hiteldíj mutatója meredeken elindult lefelé, és bement 10% alá. Ennek köszönhetően egyre élénkebb a lakáshitelek iránti érdeklődés.

A bankok 7-8%-os THM-el is adnak már lakáshitelt, viszont fontos tudni, hogy nem minden bank számít bele a THM-be minden költséget. Van, amit külön kell fizetnünk. Ilyen lehet például egy hitelbírálati díj, vagy egyéb díj. A kamatfelár pedig már gyakorlatilag tőlünk függ, attól, hogy milyen ügyfélminősítést kapunk a hitelbírálat során. Minél jobb anyagi helyzetben vagyunk, annál kisebb kockázatot kell a banknak vállalnia, és annál alacsonyabb lesz a kamatfelár.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752