Hírek törlesztés és Első lakáshitel témában

Lakáshitel első lakásra: mik a fontos tudnivalók?

Lakáshitel első lakásra: mik a fontos tudnivalók?

Előbb- utóbb minden ember életében eljön az az idő, mikor saját otthonra kezd vágyni a szülő ház vagy épp egy albérlet helyett. Azonban első, saját lakást venni nem is olyan könnyű, ha csak nincs az ember mögött egy olyan szintű anyagi háttér, ami nem követeli meg azt, hogy hitelt is… Tovább: Lakáshitel első lakásra: mik a fontos tudnivalók?»

Lakáscélú hiteltörlesztés 2014 – mennyi a kamat?

Lakáscélú hiteltörlesztés 2014 – mennyi a kamat?

A lakáscélú hitelek törlesztése 2014-ben is főleg annuitásos módon történik. A legtöbb lakáshitelt havi részletekben kell visszafizetni, a szerződésben megjelölt határidőre, mely általában minden hónap 10-e, vagy az azt követő első banki munkanap. Néhány bank ettől eltérhet, van ahol később is ráér, 15-ig, van ahol pedig már hó elején 4-ig… Tovább: Lakáscélú hiteltörlesztés 2014 – mennyi a kamat?»

Lakáscélú hitelek törlesztése

Lakáscélú hitelek törlesztése

Lakáscélú hitelek törlesztése a legtöbb esetben lineárisan történik és annuitásos hitel törlesztésről van szó. De mit is jelentenek ezek? A lakáshitelek legnagyobb részét havonta kell törleszteni, a szerződésben megjelölt legutolsó időpontig. Nagyon fontos, hogy ne essünk késedelembe a hitel fizetésével, inkább 2-3 nappal mindig a határidő lejárta előtt törlesszünk, hogy… Tovább: Lakáscélú hitelek törlesztése»

Lakáshitel tőketörlesztés

Lakáshitel tőketörlesztés

A lakáshitel tőketörlesztése a legtöbbször lineárisan működik. Ez úgy néz ki, hogy amikor a lakáshitel havi törlesztő részletét a bank kikalkulálja, akkor annyi hónapnyira osztja el a hitelösszeget, amilyen hosszú a futamidő. Nyilván minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a havi lakáshitel törlesztő részlet, és minél rövidebb, annál többet kell fizetni… Tovább: Lakáshitel tőketörlesztés»

Lakáshitel törlesztés cafeteriából

Lakáshitel törlesztés cafeteriából

Manapság béren kívüli juttatásból, azaz cafeteriából tengernyi típust ismerünk, ezek lehetnek többek között a különböző hideg vagy meleg étkezési jegyek, azon belül is a különböző márkák, szolgáltatók ebéd vagy hideg étkezési utalvány csekkjeik, melyeket lassan az Erzsébet utalvány vált fel. Ezeken felül lehet kérni wellness, vagy kultúra utalványt, utazási csekket,… Tovább: Lakáshitel törlesztés cafeteriából»

Első lakáshitel kereskedelmi bank

Első lakáshitel kereskedelmi bank

Első lakáshitel felvétele általában a kereskedelmi bankokban szokott megtörténni, mivel a Magyarországon található kereskedelmi bankoknak van olyan széles termékpalettája, mely közé az első lakáshitel felvétele is belefér az államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció,és a piaci kamatozású lakáshitel nevű termékek mellé. Az első lakáshitel kereskedelmi bankbak való felvétele a többi lakáshitelhez képest… Tovább: Első lakáshitel kereskedelmi bank»

Lakáshitelek módosítása

Lakáshitelek módosítása

Lakáshitelek módosítása azért lis ehet életbevágóan fontos, mert életünk során történhet velünk olyan problémás esemény, amely a lakáshitel fizetésében komoly gondokat okozhat. De nem lesz gond, ha időben szólunk az adott pénzintézetnek.  Minél előbb tájékoztatjuk a bankot arról, hogy fizetési problémánk lehet, ők annál hamarabb tudnak egy elfogadható könnyítést szerezni a lakáshitelünk részére. Ha elveszítjük az… Tovább: Lakáshitelek módosítása»

Lakáshitel felhasználása

Lakáshitel felhasználása

Lakáshitel felhasználása lehetséges többféleképpen is. Oda kell figyelnünk rá, hogy a lakáshitel összegét csak lakáscélú költekezésre használhatjuk. Lakáscélú lehet egy lakás vásárlása, vagy egy ház megvétele is. Teljesen mindegy, hogy a megvásárolandó ingatlan használt, vagy új, megvehetjük a lakáshitelből. A lakáshitelt építkezésre is fordíthatjuk, építhetünk belőle házat, nyaralót, vagy bármilyen… Tovább: Lakáshitel felhasználása»

Lakáshitel diákoknak – nem lehetetlen

Lakáshitel diákoknak – nem lehetetlen

Lakáshitel diákoknak is felvehető, attól függ, hogy a diák hány éves, és milyen anyagi helyzetben van. A lakáshitel összege is attól függ, hogy mekkora jövedelemmel rendelkezik az adott diák. Azonban az egyik legfontosabb törvényi előírás, hogy a lakáshitel igénylőnek 18. életévét már be kell töltenie igénylés előtt. Nem mindegy, hogy… Tovább: Lakáshitel diákoknak – nem lehetetlen»

Lakáshitel törlesztés elmaradása

Lakáshitel törlesztés elmaradása

Lakáshitel törlesztés elmaradása esetén a lakáshitel szerződé még nem lesz automatikusan felmondva, azonban a hitelfelvevő komoly gondba kerülhet akkor, ha az elmaradása meghaladja a 90 napot és mellé meghaladja a tartozás összege a mindenkori minimálbér összegét. Ha elmaradásba kerül valaki a lakáshitele kapcsán és nem tudja fizetni a törlesztő részletét,… Tovább: Lakáshitel törlesztés elmaradása»

1. oldal 3 oldalból123
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752