Hírek behajtás és Első lakáshitel témában

Lakáshitel szerződés bontás

Lakáshitel szerződés bontás

Lakáshitel szerződés bontást általában a bankok szokták kezdeményezni, méghozzá a legtöbbször azért, mert az ügyfelet nem tudták a lakáshitel fizetésére szinte egyáltalán rábírni, így a lakáshitelt fizető fél szerződést szegést követ el, innentől fogva pedig a bank megteheti, hogy adott idő után a lakáshitel szerződést felbontja, és a fennálló hitelösszeg… Tovább: Lakáshitel szerződés bontás»

Lakáshitel tartozás behajtása

Lakáshitel tartozás behajtása

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi  történik akkor, ha már nem fizette be egy ideje valaki a lakáshitelét, valamint arra, hogy ennek mik lehetnek a további következményei, mikor jut el a lakáshitel tartozás behajtásáig az ügylete? Nos, ezt bankja válogatja, nincs két egyforma bank és ügylet, de összességében elmondható, hogy főleg… Tovább: Lakáshitel tartozás behajtása»

Lakáshitel felmondásának menete

Lakáshitel felmondásának menete

Lakáshitel felmondásának menete a következő: a bank, ahol a lakáshitelünket fizettük már nem tudja egy bizonyos idő után tolerálni, hogy el vagyunk a törlesztő részlettel maradva. A bank egy idő után felszólítja az ügyfelet telefonon is és írásban is, de ha nem érkezik be a kért összeg akkor egy idő… Tovább: Lakáshitel felmondásának menete»

Bedőlt lakáshitelek száma

Bedőlt lakáshitelek száma

Bedőlt lakáshitelek száma igencsak megugrott azóta, hogy a deviza alapú lakáshiteleknek egy igen nagy része nem lett időben fizetve, vagy tetemes elmaradások keletkeztek a hiteleken. A bedőlt lakáshitelek számát elég nehéz megbecsülni, hiszen nem teljesen világos, hogy mi számít “bedőlt” lakáshitelnek. Bedőlt hitelnek általában a fizetésképtelen adósok által birtokolt hitelt… Tovább: Bedőlt lakáshitelek száma»

Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?

Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?

Lakáshitelt nem fizetők esetében a bank felszólítja az adóst a hátrelék rendezésére. A hátralékot sokféleképpen lehet rendezni. Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt akkor a bankok többféle lehetőséget szoktak felkínálni mielőtt külső behatásra küldenék az ügyet vagy végrehajtásra – melyet minkét fél érdeke messze elkerülni. Meglehet, hogy valamilyen válságba kerültünk,… Tovább: Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?»

Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?

Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?

Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt, akkor a legjobb amit tehetünk, hogy azonnal értesítjük a bankot ahol a hitelünk van és segítséget kérünk. A nem fizetés oka lehet számos. Előfordulhat egy elbocsátás, vagy kisebb-nagyobb leépítés a munkahelyünkön, esetleg egy kórházi kezelés, mely miatt hosszabb vagy rövidebb időre keresőképtelenné válunk és… Tovább: Lakáshitel szerződés felmondása – megéri?»

Lakáshitel nem fizetése – mik a következmények?

Lakáshitel nem fizetése – mik a következmények?

Lakáshitel nem fizetése esetén a következmény elég súlyos lehet. A legrosszabb eset az, hogyha egyáltalán nem jutottunk a bankkal dűlőre, akkor a végrehajtás után elveszítjük az ingatlan amibe laktunk, hiszen a bank érvényesítette a jelzálogjogra vonatkozó jogait és a Végrehajtó Kamarával együtt az ingatlant elárverezik, a lakásunk vagy a házunk… Tovább: Lakáshitel nem fizetése – mik a következmények?»

Lakáshitel fizetési problémák – megoldhatóak?

Lakáshitel fizetési problémák – megoldhatóak?

Lakáshitel fizetési problémák bárkinél előfordulhatnak. Igazából nem a probléma nagysága, hanem a hozzáállásunkon és az időzítésen múlik, hogy a probléma orvosolható-e. Adott egy lakáshitel, melyet akár évtizedekig is fizetni kell, és ez idő alatt semmi sem garantáltja azt, hogy végig lesz munkánk, illetve egész idő alatt képesek leszünk minden hónapban… Tovább: Lakáshitel fizetési problémák – megoldhatóak?»

Lakáshitel nem fizetés esetén – mi a következmény?

Lakáshitel nem fizetés esetén – mi a következmény?

Lakáshitel nem fizetés esetén több féle következmény lehet, attól függ, hogy rövidtávon, középtávon vagy hosszútávon gondolkozunk. Rövidtávon a bank elkezd értesítést küldeni akár SMS-ben, akár postai úton felszólító levél formájában, vagy akár emailben is, arról, hogy mekkora a hátralék a lakáshitelen és mióta áll az fenn. Az értesítés egy bizonyos… Tovább: Lakáshitel nem fizetés esetén – mi a következmény?»

1. oldal 1 oldalból1
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752