0

Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?

Lakáshitelt nem fizetők esetében a bank felszólítja az adóst a hátrelék rendezésére. A hátralékot sokféleképpen lehet rendezni. Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt akkor a bankok többféle lehetőséget szoktak felkínálni mielőtt külső behatásra küldenék az ügyet vagy végrehajtásra – melyet minkét fél érdeke messze elkerülni.

Meglehet, hogy valamilyen válságba kerültünk, melyet a munkahelyünk vagy az egészségügyi állapotunk idézett elő, erről nem mi tehetünk, a bankok a legtöbb esetben nagyon megértőek és segítőkészek, hiszen, nekik is az az érdekük, hogy ha keveset is, de fizessük minden hónapban rendszeresen a lakáshitel törlesztő részletét. HA nem tudjuk valamilyen oknál fogva mégsem fizetni, akkor megállapodhatunk többféleképpen.

Lakáshitel nem fizetése esetén próbáljunk megállapodni a bankkal

Lakáshitel nem fizetése esetén próbáljunk megállapodni a bankkal

Megállapodhatunk szóban, hogy a lejárt hátralékot egy bizonyos határidőig befizetjük, vagy, hogy egy bizonyos ideig nem fizetjük a lakáshitelt, de ez csak nagyon rövid időre vonatkozhat. és csak kis összegű hátralék esetében, ha az ügyfél megbízható a hitel és számlatörténete alapján. Ha nagy a hátrelék és az ügyfél rövid időn belül nem tudja visszafizetni a hátralékot, akkor már írásos megállapodás szükséges.

Az írásos megegyezés is lehet kétféle: vagy egy sima megállapodást kötünk írásban, hogy a hátralékot befizetjük az adott törlesztő részlet mellé, fokozatosan minden hónapban, hogy lassan eltűnjön a hátralék, vagy átszerződünk és a fennálló tartozást tőkésítjük, és meghosszabbítjuk a lakáshitel futamidejét. Átszerződés utáni nemfizetés esetén viszont már kiadhatja a bank a tartozást külső behajtásra, de akár végrehajtásra is a bíróságra.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752