Hírek átszerződés és Első lakáshitel témában

Lakáshitel segítség – van megoldás!

Lakáshitel segítség – van megoldás!

Ha a lakáshitelünket nem tudjuk már valamilyen oknál fogva tovább fizetni, akkor is van segítség a lakáshitel törlesztéséhez. A bankok és hitelintézetek nem hagyják magukra az adósokat, főleg nem egy ilyen válság sújtotta időszakban. Tény, hogy nem csak a segítő szándékuk által nem döntik be a lakáshiteleket akkor, amikor a… Tovább: Lakáshitel segítség – van megoldás!»

Lakáshitelt nem tudom fizetni – mi a megoldás?

Lakáshitelt nem tudom fizetni – mi a megoldás?

Ha valaki a lakáshitelt nem tudja fizetni, akkor erről a bankot mindenképpen még időben értesíteni kell. A lakáshitel nem fizetése önmagában még nem jelent katasztrófát, ha ez úgymond ellenőrzött keretek között zajlik. Hiszen mi történik ekkor? Ha a lakáshitellel rendelkező bármilyen okból elveszti az állását, vagy kórházba kerül, illetve bármilyen… Tovább: Lakáshitelt nem tudom fizetni – mi a megoldás?»

Lakáshitel csökkentése

Lakáshitel csökkentése

Lakáshitel csökkentése akkor lehetséges, ha kellőképpen bizonyítani tudjuk,hogy nem vagyunk képesek a lakáshitelünk összegét minden hónapban előteremteni, és ezt a bank által előírt módon igazolni is tudjuk. Ha jogosultak vagyunk a lakáshitel törlesztő részletének a csökkentésére, akkor be kell mennünk a fiókba, és át kell szerződnünk, amire van néhány megoldás, de… Tovább: Lakáshitel csökkentése»

Bedőlt lakáshitelek száma

Bedőlt lakáshitelek száma

Bedőlt lakáshitelek száma igencsak megugrott azóta, hogy a deviza alapú lakáshiteleknek egy igen nagy része nem lett időben fizetve, vagy tetemes elmaradások keletkeztek a hiteleken. A bedőlt lakáshitelek számát elég nehéz megbecsülni, hiszen nem teljesen világos, hogy mi számít “bedőlt” lakáshitelnek. Bedőlt hitelnek általában a fizetésképtelen adósok által birtokolt hitelt… Tovább: Bedőlt lakáshitelek száma»

Lakáshitel törlesztés elmaradása

Lakáshitel törlesztés elmaradása

Lakáshitel törlesztés elmaradása esetén a lakáshitel szerződé még nem lesz automatikusan felmondva, azonban a hitelfelvevő komoly gondba kerülhet akkor, ha az elmaradása meghaladja a 90 napot és mellé meghaladja a tartozás összege a mindenkori minimálbér összegét. Ha elmaradásba kerül valaki a lakáshitele kapcsán és nem tudja fizetni a törlesztő részletét,… Tovább: Lakáshitel törlesztés elmaradása»

Lakáshitel türelmi idővel

Lakáshitel türelmi idővel

Lakáshitel türelmi idővel akkor igényelhető, hogyha a meglévő lakáshitelünket nem tudjuk megfelelően fizetni, nem tudunk időben törlesztetni, vagy nem tudunk annyit fizetni mint amennyi a törlesztő részlet a lakáshitel szerződésben elő van írva. Ha türelmi időt szeretnénk kérni, akkor azt megtehetjük többféleképpen is, de a lényeg, hogy a végén mi… Tovább: Lakáshitel türelmi idővel»

Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?

Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?

Lakáshitelt nem fizetők esetében a bank felszólítja az adóst a hátrelék rendezésére. A hátralékot sokféleképpen lehet rendezni. Ha nem tudjuk fizetni a lakáshitelt akkor a bankok többféle lehetőséget szoktak felkínálni mielőtt külső behatásra küldenék az ügyet vagy végrehajtásra – melyet minkét fél érdeke messze elkerülni. Meglehet, hogy valamilyen válságba kerültünk,… Tovább: Lakáshitelt nem fizetők – mi a következmény?»

Lakáshitel befagyasztása – meddig lehetséges?

Lakáshitel befagyasztása – meddig lehetséges?

Lakáshitel befagyasztása lehetséges egy bizonyos ideig, mely a lakáshitel részleges vagy teljes nem fizetését jelenti egy bizonyos időre. Főleg a válság óta az ügyfelek elég nagy számban kérnek a banktól segítséget, mert nem tudják valamilyen oknál fogva fizetni a hitelüket. Ez lehet az árfolyam-ingadozás miatt, lehet betegség, kórházi kezelés vagy… Tovább: Lakáshitel befagyasztása – meddig lehetséges?»

Lakáshitel törlesztés halasztás

Lakáshitel törlesztés halasztás

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudjuk lakáshitelünket fizetni, részt vehetünk a bank valamilyen adósmentő programjában. A legtöbb pénzintézet rendelkezik legalább egy olyan csoporttal, akik külön azzal foglalkoznak, hogy a nehezen fizető ügyfeleket és azok kintlévőségeit bankon belül tartsák és az adós lakáshitelét megmentsék a felmondástól, és ez által az adós… Tovább: Lakáshitel törlesztés halasztás»

Lakáshitel hátralék visszafizetése – mennyi időm van rá?

Lakáshitel hátralék visszafizetése – mennyi időm van rá?

Ha lakáshitelünkön esetleg hátralék halmozódik fel, akkor ne habozzunk felvenni a kapcsolatot az adott bank valamelyik ügyintézőjével, vagy a követeléskezelési osztályon, vagy a fiókban, ahol a lakáshitelt igényeltük. Ne szégyelljünk segítséget kérni, nem vagyunk egyedül pénzügyi problémáinkkal, sok ilyen esettel foglalkozott már a bank, fognak tudni segíteni, a lényeg, hogy… Tovább: Lakáshitel hátralék visszafizetése – mennyi időm van rá?»

1. oldal 2 oldalból12
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752