0

Lakáshitel törlesztés halasztás

Amennyiben valamilyen oknál fogva nem tudjuk lakáshitelünket fizetni, részt vehetünk a bank valamilyen adósmentő programjában. A legtöbb pénzintézet rendelkezik legalább egy olyan csoporttal, akik külön azzal foglalkoznak, hogy a nehezen fizető ügyfeleket és azok kintlévőségeit bankon belül tartsák és az adós lakáshitelét megmentsék a felmondástól, és ez által az adós ingóságainak és ingatlanjainak elvesztésétől.

Ha egy adós nem tudja rendesen fizetni a hitelét, melynek számtalan oka lehet, akkor minél előbb forduljon ahhoz a csoporthoz, akik a hitelek restruktúrálásával foglalkoznak, de mindenképpen minél előbb kérjen tanácsot a személyes banki ügyintézőjétől, hogy merre haladjon tovább. Több oka lehet a nemfizetésnek, az egyik, hogy munkahelyi problémák miatt kevesebb a fizetés, vagy egy hirtelen kórházi vagy más egészségügyi probléma miatt nem tudja az adós befizetni a havi lakáshitel törlesztő részletét, vagy egyéb okok által nem tud fizetni.

Nem gond ha halasztunk, de tudjon róla a bank!

Nem gond ha halasztunk, de tudjon róla a bank!

Több lehetőség is van a hitel megmentésére, az egyik egy írásbeli, vagy kisebb összegnél (amely körülbelül 30-50 ezer forint lehet) akár szóbeli megállapodás kötésére, mely tartalmazza az elmaradás összegét, és tartalmazza azt a konstrukciót, vagy megállapodást, mely szerint az adós egy megbeszélt időpontig fogja az elmaradását maradéktalanul befizetni a lakáshitelére.

Ha egyáltalán nem megy a hitel fizetése hosszú távon, akkor lehetőség van arra, hogy az adós, átszerződjön, és a futamidő kitolásával a törlesztő részletet csökkenteni tudja. Fontos tudni, hogy bármi féle szerződés módosítás esetén, az új szerződést közokiratba kell foglalni, mely azt jelenti, hogy közjegyzővel hitelesíttetni kell az átszerződést. Minden a szerződésben szereplő személynek az átszerződés aláírásakor meg kell jelennie és alá kell írnia.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752