Hírek kamat és Első lakáshitel témában

A lakáshitel egyösszegű visszafizetése is megoldható lenne?

A lakáshitel egyösszegű visszafizetése is megoldható lenne?

A legtöbb embernek sajnálatos módon lakáshitelre van szüksége ahhoz, hogy meg tudja vásárolni álmai otthonát. Kevés az olyan szerencsés manapság, akiknek van annyi megtakarításuk, hogy nem okoz nekik gondot egy ingatlan árának a kifizetése. A lakáshitelt hosszú-hosszú évekig kell minden hónapban törleszteni, és sokan szabadulnának már ettől a tehertől azzal,… Tovább: A lakáshitel egyösszegű visszafizetése is megoldható lenne?»

Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!

Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!

A lakásvásárlási hitel THM (teljes hiteldíj mutató) több dologtól is függ, és minden bankban más az értéke, ezért a lakáshitel felvétele előtt mindenképpen érdemes alaposan körülnézni a bankok lakáscélú hiteleinek kínálatában. Kevesen tudják, de a THM, ami az aktuális hitelajánlatnál ki van írva, minden esetben 20 éves futamidőre vonatkozik, és… Tovább: Lakásvásárlási hitel THM – padlón a kamatok!»

Lakásvásárlási hitel kamat – ennél alacsonyabb már nem lesz!

Lakásvásárlási hitel kamat – ennél alacsonyabb már nem lesz!

A lakásvásárlási hitelek kamatai úgy néz ki elérték a mélypontjukat, úgy, ahogy a jegybanki alapkamat is nagyjából már rekord alacsonyan áll. A lakáshitelek kamatai követték az alapkamat tendenciáját, és már tavaly nyáron a szakértők megfogalmaztak egy teóriát miszerint elértük a mélypontot a lakáshitelek kamatait nézve. Azonban a tendencia folytatódott, és lassan… Tovább: Lakásvásárlási hitel kamat – ennél alacsonyabb már nem lesz!»

Alacsony lakáshitel kamatlábak

Alacsony lakáshitel kamatlábak

A lakáshitelek kamatlábai igen eltérőek lehetnek, hiszen nincs két egyforma bank, nincs két egyforma ügyfél, és két egyforma lakáshitel igénylés. Minden ügyfél más és más anyagi helyzetben van, a bankok folyamatosan igazítják a konstrukcióikat a pénzpiaci történésekhez, így a lakáshitelek kamatlábait is. Jelenleg egy piaci kamatozású lakáshitel 5-7%-os kamattól indul,… Tovább: Alacsony lakáshitel kamatlábak»

Lakáshitel kamatemelés

Lakáshitel kamatemelés

Lakáshitel kamatemelés akkor fordulhat elő, ha a bank úgy dönt, hogy a jegybanki alapkamat annyit változott, hogy már neki is lépnie kell. A piaci kamatozású lakáshitelek esetében a a lakáshitel kamata a mindenkor érvényes a Magyar Nemzeti Bank által meghatározott alapkamathoz igazodik a legtöbb esetben. Ha a magyar jegybank kamatot… Tovább: Lakáshitel kamatemelés»

Lakáshitel tőketörlesztés

Lakáshitel tőketörlesztés

A lakáshitel tőketörlesztése a legtöbbször lineárisan működik. Ez úgy néz ki, hogy amikor a lakáshitel havi törlesztő részletét a bank kikalkulálja, akkor annyi hónapnyira osztja el a hitelösszeget, amilyen hosszú a futamidő. Nyilván minél hosszabb a futamidő, annál alacsonyabb a havi lakáshitel törlesztő részlet, és minél rövidebb, annál többet kell fizetni… Tovább: Lakáshitel tőketörlesztés»

Lakáshitel kamatperiódus

Lakáshitel kamatperiódus

A lakáshitel kamatát valamilyen kamatperiódusonként kell visszafizetni, ez teljesen konstrukciófüggő, hogy adott ügyfélnek adott hitelszerződésben ez hogyan van meghatározva. Van olyan lakáshitel szerződés, ahol a kamatperiódus 3 hónap, vagy fél év, van olyan ahol 1 vagy 2 év, de van olyan ritka szerződés is, hogy 5 éves a kamatperiódus. A… Tovább: Lakáshitel kamatperiódus»

Lakáshitel költségei

Lakáshitel költségei

Minden lakáshitelnek vannak költségei, valamelyiknek nagyobb, valamelyiknek kisebb. De ingyen lakáshitelt nyilván nem ad egyetlen bank sem. A lakáshitelek költségei általában kimerülnek a kamatokban, és a THM-ben (teljes hiteldíj mutató). A lakáshitelek kamatai igen különbözőek lehetnek, sok mindentől függ, hogy az adott hitel kamata milyen értékű lesz. Első körben a lakáshitel… Tovább: Lakáshitel költségei»

Lakáshitel induló költségek nélkül

Lakáshitel induló költségek nélkül

Lakáshitel induló költségek nélkül is igényelhető bizonyos esetekben, hiszen a bankok sokszor akcióznak úgy egy lakáshitel konstrukciót, hogy az induló költségeket részben vagy akár teljesen elengedik. De mikor lehetséges ez? Ki jár ezzel jól. Ha alaposan megvizsgáljuk a dolgot, akkor a bankok általában két eshetőséget ajánlanak fel, ezekből kellene az… Tovább: Lakáshitel induló költségek nélkül»

Piaci kamatozású lakáshitel

Piaci kamatozású lakáshitel

Sokat hallunk a piaci kamatozású lakáshitelről, azonban sokunknak ez az információ nem éppen jelent túl sokat, pedig egy elég gyakori, sőt, talán a leggyakoribb lakáshitel fajta, melyet az emberek igényelnek. A lakáshitelek nagy része piaci alapú lakáshitel, mely azt jelenti, hogy a lakáshitelnek van egy adott kamatlába, mely esetenként a gazdasági,… Tovább: Piaci kamatozású lakáshitel»

1. oldal 5 oldalból12345
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752