0

Lakásvásárlási hitel kamat – ennél alacsonyabb már nem lesz!

A lakásvásárlási hitelek kamatai úgy néz ki elérték a mélypontjukat, úgy, ahogy a jegybanki alapkamat is nagyjából már rekord alacsonyan áll. A lakáshitelek kamatai követték az alapkamat tendenciáját, és már tavaly nyáron a szakértők megfogalmaztak egy teóriát miszerint elértük a mélypontot a lakáshitelek kamatait nézve.

Azonban a tendencia folytatódott, és lassan egy év után is egyre lejjebb mentek a kamatok. Most jelen helyzetben egy piaci alapú lakáshitel kamata 7-8% körül van. Pár éve ez 12% is volt. A lakáshitelek egyre népszerűbbek, mely köszönhető annak is, hogy nemcsak a kamatok mentek lejjebb, de a kormány a többedik olyan intézkedését hozza, mellyel segít a lakáshitel felvevőinek, illetve a már meglévő lakáshitelek tulajdonosainak.

Lakásvásárlási hitel kamat - ennél alacsonyabb már nem lesz!

Lakásvásárlási hitel kamat – ennél alacsonyabb már nem lesz!

Az egyik ilyen segítség az államilag kamattámogatott lakáshitel, mely a most rekord alacsonyan álló lakáshitelek kamataiból is lejjebb tud faragni. Ha valaki jogosult erre a konstrukcióra, akkor akár 2-3% kamatot is nyerhet vele – attól függ, hogy az anyagi helyzete, családi állapota alapján jogosult-e, és ha igen, akkor mekkora mértékű kamatkedvezményre.

A lakáshitel kamatok alakulása nagyban függ az ország teljesítményétől, illetve a külső piaci fejleményektől, hiszen ezek is mozgathatják azt az alapkamatot, amelyhez a lakáshitel kamatok is kötve vannak. A jövő lakáshitel kamatait elég nehéz megmondani, de az nagyjából várható, hogy sokkal lejjebb már nem fognak menni, mivel a jegybank sem tervezi már sokkal lejjebb vinni az alapkamatot.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752