0

Lakáshitel csökkentése

Lakáshitel csökkentése akkor lehetséges, ha kellőképpen bizonyítani tudjuk,hogy nem vagyunk képesek a lakáshitelünk összegét minden hónapban előteremteni, és ezt a bank által előírt módon igazolni is tudjuk. Ha jogosultak vagyunk a lakáshitel törlesztő részletének a csökkentésére, akkor be kell mennünk a fiókba, és át kell szerződnünk, amire van néhány megoldás, de általában, a következő két félét szokták az ügyfelek a legtöbb esetben választani:

Ha a lakáshitelt fizető fél életében valamilyen váratlan esemény következik be, mely következtében nem tudja a lakáshitel havi törlesztő részletét ideiglenesen fizetni (haláleset, munkaviszony megszűnés, fizetéscsökkentés, stb.) kérvényezheti, hogy átmenetileg csak kamatot fizessen vagy kaphat néhány hónap moratóriumot.

Lakáshitel csökkentése többféleképpen lehetséges

Lakáshitel csökkentése többféleképpen lehetséges

A másik lehetőség, hogy ha esetleg úgy adódik, hogy hosszabb ideig, fél évig, vagy tovább nem tudja fizetni a lakáshitelt az ügyfél, akkor már szerződést kell módosítani, és közjegyző által közokiratba kell foglalni, melynek a díját az ügyfélnek kell fizetnie, de ritkán a bankok állják. Lakáshitel csökkentés céljából úgy szerződhetünk át, hogy a törlesztő részletet csökkentjük azzal, hogy meghosszabbítjuk a lakáshitel futamidejét.

A lakáshitelek csökkentésének azonban a legegyszerűbb módja, ha előtörlesztjük a lakáshitelt. Ezzel a hitel összege csökken, és elérhetjük vele, hogy eredeti futamidővel a havi törlesztő részlet csökkenjen, vagy eredeti törlesztő részlet összegének fizetésével a futamidő csökkenjen. Válasszuk bármelyik módját is, mindenképpen kérjük ki a pénzintézet szaktanácsadójának véleményét is!

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752