0

Lakáshitel segítség – van megoldás!

Ha a lakáshitelünket nem tudjuk már valamilyen oknál fogva tovább fizetni, akkor is van segítség a lakáshitel törlesztéséhez. A bankok és hitelintézetek nem hagyják magukra az adósokat, főleg nem egy ilyen válság sújtotta időszakban.

Tény, hogy nem csak a segítő szándékuk által nem döntik be a lakáshiteleket akkor, amikor a szerződés szerint ezt már rég megtehették volna, hanem azért sem, mert nekik sem éri meg. Ha egy lakáshitelt az illető nem tud fizetni, és papírral tudja bizonyítani, hogy ez rajta kívülálló okok által következett be (tehát nem dacból, vagy önszántából egyszer csak úgy dönt, hogy nem fizet tovább – esetleg csalási szándékkal), akkor a bank nyitott segíteni.

Kórházi kezelés által sokan nem tudják a lakáshitelt fizetni

Kórházi kezelés által sokan nem tudják a lakáshitelt fizetni

A legtöbb ügyfél azért nem tudja tovább fizetni a lakáshitelt, mert a munkahelyén olyan kedvező változások álltak be mely által vagy csökkent a fizetése, vagy elbocsátották, illetve a hosszú kórházi kezelés szokott még oda vezetni, hogy az adós nem tudja miből fizetni a törlesztő részletet. Ezen esetekben mind a munkáltatótól, mind a kórháztól be kell kérni minden lehetséges hivatalos dokumentumot, hogy alá tudjuk támasztani az állításunkat.

A lakáshitel segítség lehet moratórium, vagy átszerződés, illetve egy szóbeli, vagy papíron történő megállapodás a fennálló hátralék részletekben történő visszafizetéséről. Átszerződés esetén tőkésítik a hátralékot, és megnyújtják a futamidőt, hogy ne kelljen havi szinten többet fizetni.

  
Iktatva: Lakáshitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752