0

Bedőlt lakáshitelek száma

Bedőlt lakáshitelek száma igencsak megugrott azóta, hogy a deviza alapú lakáshiteleknek egy igen nagy része nem lett időben fizetve, vagy tetemes elmaradások keletkeztek a hiteleken. A bedőlt lakáshitelek számát elég nehéz megbecsülni, hiszen nem teljesen világos, hogy mi számít “bedőlt” lakáshitelnek. Bedőlt hitelnek általában a fizetésképtelen adósok által birtokolt hitelt vagy hiteleket értjük.

A bedőlt lakáshitelek száma nagyban függ attól is, hogy az adós jelenleg milyen státusban van, ha megkapta az ügyfél a tájékoztató vagy felszólító levelet arról, hogy a lakáshitelén hátralék van, akkor az csak az első metódus. Ha a levélre nem reagál és nem vesz fel a kapcsolatot a bankkal, akkor könnyen lehet, hogy a lakáshitelének a szerződése fel lesz mondva, és akkor az ingatlan, amire a lakáshitel terhelve lett veszélybe kerülhet.

Ha nem tudjuk fizetni a hitelt, bedől a lakáshitel

Ha nem tudjuk fizetni a hitelt, bedől a lakáshitel

Magyarországon a bedőlt lakáshitelek száma nagyjából 70 és 100 ezer körülire tehető, azaz a több mint egymillió hitel 10%-a van komoly bajban. Ezen felül 150 ezer feletti azon jelzálog hitelek száma, melyen 90 napnál régebbi hátralék áll fenn.

Persze a hátralék még egymagában nem lenne olyan nagy gond, még akkor sem ha 90 napon túli lenne, az igazi probléma akkor áll elő ha nincs perspektíva, nincs megoldás a hátralékos hitelek tartozásainak visszafizetésére. Nagyon fontos, hogy mindig reagáljunk a bank értesítéseire és legyünk velük együttműködőek, hogy ne kerüljön a lakáshitelünk által a házunk árverésre.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakáshitelek összehasonlítása, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752