0

Lakáshitel befagyasztása – meddig lehetséges?

Lakáshitel befagyasztása lehetséges egy bizonyos ideig, mely a lakáshitel részleges vagy teljes nem fizetését jelenti egy bizonyos időre. Főleg a válság óta az ügyfelek elég nagy számban kérnek a banktól segítséget, mert nem tudják valamilyen oknál fogva fizetni a hitelüket. Ez lehet az árfolyam-ingadozás miatt, lehet betegség, kórházi kezelés vagy egyéb munkahelyi körülmények miatt is.

Ennek fejében a bank egyénileg elbírálhatja az ügyfél különböző befagyasztásra vonatkozó kéréseit. Ha ügyfél nagy bajban van, akkor kérheti, hogy 3 hónapig, 6 hónapig, vagy akár egy évig ne kelljen a lakáshitelét fizetnie. Ha nem fizet az ügyfél akkor viszont felgyülemlik egy bizonyos késedelmi kamat, az elmaradás mellé, melyet kérhet az ügyfél, hogy a végén tőkésítve legyen.

Minél hamarabb írjunk kérelmet, ha bajban vagyunk!

Minél hamarabb írjunk kérelmet, ha bajban vagyunk!

Mindenképpen meg kell indokolnunk írásban a lakáshitel befagyasztására vonatkozó kérelmünket, és ha lehet, akkor a nemfizetés okát okozó bizonyítékokat is csatolni kell (orvosi papírok, különböző jegyzőkönyvek, kilépő lap, stb.).

Az esetek nagy részében az elbírálás kedvező az ügyfél részére, mert egy bizonyos ideig levegőhöz tud jutni, összeszedheti magát, rendezheti az anyagi ügyeit, hogy aztán a könnyítés után meg magabiztosan tudja fizetni a lakáshitelt minden hónapban. Ha valamiért nem tudjuk ezek után sem fizetni a hitel, akkor kérhetjük, hogy legyen a moratórium meghosszabbítva, ezzel még nyerhetünk akár néhány plusz hónapot.

 

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752