1

Lakáshitel törlesztés elmaradása

Lakáshitel törlesztés elmaradása esetén a lakáshitel szerződé még nem lesz automatikusan felmondva, azonban a hitelfelvevő komoly gondba kerülhet akkor, ha az elmaradása meghaladja a 90 napot és mellé meghaladja a tartozás összege a mindenkori minimálbér összegét. Ha elmaradásba kerül valaki a lakáshitele kapcsán és nem tudja fizetni a törlesztő részletét, akkor minél előbb tudatni kell a számlavezető bankjával a szomorú tényt.

Minél előbb szólunk a bankban arról, hogy bajban vagyunk, annál jobb, annál nagyobb az esély arra, hogy segíteni tudnak és meg tudjuk menteni magát a lakáshitelt és a fedezetéül szolgáló ingatlant is. ha kórházba kerültünk és hosszabb ápolásra szorulunk vagy a munkahelyünkön adódik probléma és nem tudjuk miatta fizetni a lakáshitelt, akkor a bankba ezt írásosan tudnunk kell igazolni, ahhoz, hogy elkerüljük az esetleges szankciókat.

Lakáshitel törlesztés elmaradása esetén szerződjünk át

Lakáshitel törlesztés elmaradása esetén szerződjünk át

Ha hátralékba kerülünk, akkor először szóban és vagy telefonon tájékoztatnak bennünket a törlesztés elmaradásáról, és felajánlanak egy fizetési határidőt, melyet jó ha be tudunk tartani. Ha nem sikerül tartani, akkor a bankok általában átszerződést javasolnak, mellyel mindenképpen éljünk. Ezzel nem csak időt nyerhetünk, de a bíróságot, a lakáshitel felmondását, a végrehajtót és az ingatlan elárverezését is elkerülhetjük.

Többféle eszköz áll kézre a bankok számára, mely közül az ügyfeleknek is fel tudnak ajánlani alternatívát az átszerződésre. Ilyen lehet a fizetési moratórium, vagy a törlesztő részlet csökkentése is futamidőhosszabbítással.

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , , , ,

További olvasnivaló

Egy hozzászólás "Lakáshitel törlesztés elmaradása"

  1. Dóra szerint:

    Tisztelt Cím!
    A mindenkori minimálbér összegénél a nettót, vagy a bruttót veszik figyelembe a bankok az elmaradásnál?
    Köszönöm válaszát!

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752