0

Lakáshitel nem fizetése – mik a következmények?

Lakáshitel nem fizetése esetén a következmény elég súlyos lehet. A legrosszabb eset az, hogyha egyáltalán nem jutottunk a bankkal dűlőre, akkor a végrehajtás után elveszítjük az ingatlan amibe laktunk, hiszen a bank érvényesítette a jelzálogjogra vonatkozó jogait és a Végrehajtó Kamarával együtt az ingatlant elárverezik, a lakásunk vagy a házunk eltűnik a fejünk fölül.

Ezért is kulcsfontosságú, hogy ha bármilyen fizetési probléma merül fel a lakáshitelünkkel kapcsolatban, akkor azt azonnal jelezzünk a számlavezető bankunk felé is ahová a lakáshitelt fizetjük. el kell vinnünk a dokumentumokat, melyek alátámasztják, hogy már nem tudjuk eredeti mértékben fizetni a havi törlesztő részletet.

Jelezzük időben ha nincs miből fizetni a lakáshitelt

Jelezzük időben ha nincs miből fizetni a lakáshitelt

Ilyen lehet egy tartós betegség, kórházi kezelés, haláleset, munkahelyi probléma mint pl. bércsökkentés vagy felmondás. A bankok az esetek többségében nyitottak a segítségnyújtásra, hiszen az ő érdekük is, hogy a lakáshitel ne legyen végül végrehajtva, és ne veszítsenek az adott ügyleten. Általában átszerződést javasolnak a bajba jutott ügyfeleknek, mely lehet törlesztő részlet csökkentés, vagy moratórium.

A törlesztő részlet csökkentésével a lakáshitel futamideje meghosszabbodik arányosan annyi idővel amennyivel a lakáshitel havi törlesztője csökken. Ha moratóriumot kérünk, akkor az annyit jelent, hogy bizonyos ideig nem kell a lakáshitel törlesztőjét fizetni. Fontos, hogy minél előbb szerződjünk át, hiszen amíg ez nem történik meg, addig a bankok késedelmi kamatot is felszámítanak.

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752