0

Lakáshitel tartozás behajtása

Sokakban felmerül a kérdés, hogy mi  történik akkor, ha már nem fizette be egy ideje valaki a lakáshitelét, valamint arra, hogy ennek mik lehetnek a további következményei, mikor jut el a lakáshitel tartozás behajtásáig az ügylete?

Nos, ezt bankja válogatja, nincs két egyforma bank és ügylet, de összességében elmondható, hogy főleg a pénzügyi válság óta a bankok jóval türelmesebbek és megértőek az ügyfelekkel, de be kell látnunk, hogy ez sem tarthat a végtelenségig, és ezt a türelmet nem szabad kihasználni, sőt, arra kell felhasználni, hogy közösen, együtt egy olyan megoldást találjunk ki, mely középtávon is mindkettőnk érdekeit szolgálják.

Recesszióban több lakáshitelt kerül behajtásra

Recesszióban több lakáshitelt kerül behajtásra

Sajnos a bank nyújtotta lehetőségekkel nagyon sokan nem élnek, és megvárják, amíg a bank eladja az ügyletüket egy behajtó cégnek, miután nem tudta az ügyfelet rábírni a fizetésre. Sajnos szomorú, hogy nagyon sok ilyen ügyfél nem hallgat a bankra, és tényleg arra van bizonyos esetekben szükség, hogy a bank együttműködő, udvarias kérései nem segítenek, és egy kemény, szinte fenyegetőző stílusra van ahhoz szükség, hogy az ügyfél egyáltalán leüljön a bankkal a saját lakáshitel ügyletének problémáit megbeszélni. És ez még a jobbik eset.

Ugyanis ha ez sem sikerül, akkor a bank felmondja a lakáshitelt, és eladja egy behajtó cégnek. Innentől fogva az ügyfél már nem lesz jogviszonyban a bankkal, hanem a behajtó céggel, mivel ők vették meg a felmondott lakáshitelt. Ezt a bank megteheti, milyen lakáshitel szerződésben van egy passzus ami kifejezetten a nemfizetés jogkövetkezményivel foglalkozik. Sajnos az ügyfelek többsége ezt csak elolvassa, átfutja, de nem értelmezi, és fel van háborodva ha eladják a felmondott szerződését, miközben ez eddig is lehetséges lett volna.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752