0

Lakáshitel törlesztés cafeteriából

Manapság béren kívüli juttatásból, azaz cafeteriából tengernyi típust ismerünk, ezek lehetnek többek között a különböző hideg vagy meleg étkezési jegyek, azon belül is a különböző márkák, szolgáltatók ebéd vagy hideg étkezési utalvány csekkjeik, melyeket lassan az Erzsébet utalvány vált fel. Ezeken felül lehet kérni wellness, vagy kultúra utalványt, utazási csekket, egészségügyi utalványokat, egészségpénztári befizetéseket, stb.

Lakáshitel törlesztés átvitt értelemben akár cafeteriából is mehet, hiszen, ha a munkáltatónk havi szinten cafeteria címszóval bármilyen béren kívüli juttatást ad, akkor azt bármire másra el tudjuk költeni, így kvázi a fizetésünkből ez az összeg nem fog hiányozni, vagyis mehet a lakáshitel törlesztő részletére. A banknak az lesz a legfontosabb, hogy a havi szinten esedékes törlesztés be legyen fizetve.

Lakáshitelt csak készpénzben lehet fizetni

Lakáshitelt csak készpénzben lehet fizetni

A bank nem nézi, hogy ezt esetleg egy ismerős által készpénzre váltott étkezési csekkből fizettük ki. Természetesen magát a lakáshitel törlesztő részletét nem lehet cafeteriából fizetni, hiszen a bankok készpénzes befizetéskor a készpénzt nézik és fogadják el, utaláskor pedig a számlapénzt. Azonban attól függetlenül, hogy minden lakáshitel devizahitel is egyben, a lakáshitel törlesztő részletét úgy is módunkban áll fizetni, ha külföldről utaljuk a külföldi devizát a magyar forint alapú lakáshitel számlánkra, hiszen a bank napi árfolyamon fogja azt a beérkező devizaösszeget átváltani, és a lakáshitelbe be törleszteni.

A lakáshitel törlesztése minden hónapban esedékes, és a bankok ilyenkor számolják el a befizetett összeget. Arra kell odafigyelnünk, hogy a lakáshitelre szánt összeg mindig időben a bankszámlán legyen. Azonban ha nem sikerül, akkor a bank általában felszólít 10 nap után, hogy 8 napon belül fizessük be.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752