0

Első lakáshitel kereskedelmi bank

Első lakáshitel felvétele általában a kereskedelmi bankokban szokott megtörténni, mivel a Magyarországon található kereskedelmi bankoknak van olyan széles termékpalettája, mely közé az első lakáshitel felvétele is belefér az államilag kamattámogatott lakáshitel konstrukció,és a piaci kamatozású lakáshitel nevű termékek mellé.

Az első lakáshitel kereskedelmi bankbak való felvétele a többi lakáshitelhez képest annyi különbséget mutat csak, hogy a bankokban a kiegészítő kedvezmények eltérőek lehetnek, ezért is érdemes minden bankot végigjárni a konstrukciók részleteit kutatva, és csak hosszú, tartalmas keresés után kiválasztani a számunka legmegfelelőbb lakáshitelt. Akik még nem rendelkeztek soha lakáshitellel ők könnyebb helyzetben vannak, hiszen tiszta lappal indulnak, nincs adósságuk, nem szerepelnek a KHR listán és van várhatóan van elég jövedelmük is.

Első lakáshitelt kereskedelmi bankból érdemes felvenni

Első lakáshitelt kereskedelmi bankból érdemes felvenni

Azonban az első lakáshitelt is csak akkor vegyük fel, ha biztosak vagyunk benne, hogy azt a következő 5-15 évben fizetni tudjuk. Az első lakáshitelre vonatkozó kedvezményekre akkor vagyunk jogosultak, ha a lakáshitel igénylésének idejében nincs a nevünkön még lakóingatlan. Kamatkedvezményt pedig akkor kaphatunk, ha több gyermekkel is rendelkezünk, minél többel, annál nagyobb lesz az kamatkedvezmény mértéke.

Kamattámogatott lakáshitel használt lakás vásárlására, felújítására, korszerűsítésére, modernizálására, illetve új lakás vásárlására, építésére, vagy új ház építésére vehető fel.  Természetesen a hitel felvételére minden olyan 18. életévet betöltött személy jogosult, akinek próbaidőn túli munkaviszonya van és legalább a mindenkori minimálbér a havi fix bevétele.

 

  
Iktatva: Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752