0

Lakáshitelek módosítása

Lakáshitelek módosítása azért lis ehet életbevágóan fontos, mert életünk során történhet velünk olyan problémás esemény, amely a lakáshitel fizetésében komoly gondokat okozhat. De nem lesz gond, ha időben szólunk az adott pénzintézetnek.  Minél előbb tájékoztatjuk a bankot arról, hogy fizetési problémánk lehet, ők annál hamarabb tudnak egy elfogadható könnyítést szerezni a lakáshitelünk részére.

Ha elveszítjük az állásunkat, vagy csökkentik a fizetésünket, esetleg olyan kellemetlen egészségügyi problémával kell szembenéznünk, hogy hosszabb vagy rövidebb ideig kórházban leszünk, akkor az orvostól kapott igazolással vagy a munkahelyünktől kapott hivatalos dokumentumokkal be kell fáradnunk a pénzintézetbe, hogy tudassuk, hogy nem tudjuk a szerződés bármelyik pontját vállalni, mely általában a hitel nemfizetése szokott lenni.

Lakáshitel szerződés módosítása általában 3-4 hét

Lakáshitel szerződés módosítása általában 3-4 hét

A bankok a legtöbb esetben nyitottak, készségesek, hiszen az Ő érdekük is, hogy a lakáshitel fizetve legyen, ne dőljön be, és bankon belül tudják tartani az esetlegesen felgyülemlett hátralékot. Lakáshitel módosításához minden a hitelben szereplő félnek meg kell jelennie és aláírnia a módosító dokumentumokat, az új szerződést.

Lakáshitel módosítás lehet türelmi idő, melyben egy bizonyos idegig nem fizetjük a lakáshitel törlesztő részletét, vagy kérhetünk olyat is, hogy egy ideig csak csökkentett részletet fizessünk, vagy esetleg csak a kamatokat egy bizonyos ideig. Bárhogy is döntünk, kérjük ki mindenképpen a banki tanácsadó véleményét is! A módosítás időtartama általában 3-4 hét szokott lenni.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752