0

Lakáshitel diákoknak – nem lehetetlen

Lakáshitel diákoknak is felvehető, attól függ, hogy a diák hány éves, és milyen anyagi helyzetben van. A lakáshitel összege is attól függ, hogy mekkora jövedelemmel rendelkezik az adott diák. Azonban az egyik legfontosabb törvényi előírás, hogy a lakáshitel igénylőnek 18. életévét már be kell töltenie igénylés előtt.

Nem mindegy, hogy milyen diák aki lakáshitelt vesz fel, hiszen nappali viszonyú hallgatónem elég kicsi az esélye, hogy kellő jövedelemmel rendelkezik. Alapesetben egy diák nem tud lakáshitelt fizetni, így az igénylés leadásán túl nem nagyon menne tovább az ügye. Azonban ha van rendszeres jövedelme , munkaviszonya, melyet le is tud kellőképpen igazolni, akkor akár át is mehet az igénylése.

Lakáshitel felvétele diákoknak is lehetséges

Lakáshitel felvétele diákoknak is lehetséges

A legjobb eset, ha levelező vagy esti hallgató, mely esetben nem akadályozza a diák mivolta a pénz keresésében, így elég pénzt össze tud szedni arra, hogy fizesse a havi törlesztő részleteket. A diáknak ezen felül nem lehet semmilyen más kötelezettsége, tehát nem lehet más hitele a lakáshitel mellett, így diákhitele sem.

A legoptimálisabb eset, ha levelezős a hallgató, aki állami támogatással tanul a főiskolán vagy egyetemen. Ezen felül nincs más egyéb dolog amely akadályozná a lakáshitel felvételét. Ugyan úgy mint egy átlagos esetben, a diáknak is szüksége lesz adóstársra, és kell jelzálogképpen egy ingatlan is, melyen még nincs semmilyen egyéb intézetnek jelzálogjoga.

  
Iktatva: Felújítás, Kiváltás, Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek, Önerő, Támogatott lakáshitel Címkék: , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752