0

Lakáshitel díjkalkulátor

Lakáshitel díjkalkulátor használatával megtudhatjuk, hogy az adott lakáshitel felvételéhez akkora alaptőke, mekkora önerő vagy milyen jelzálogként szánt ingatlan fedezet szükséges. Ha egy igénylőnek lakáshitelre van szüksége, akkor először is, tudnia kell pontosan, hogy mekkora összeget szeretne felvenni, mekkora összegre van szüksége és be kell járnia néhány bankfiókba, hogy megtudakolja, hogy az adott lakáshitel összegéhez ő milyen költségek, díjak befizetésével tud hozzájutni, hiszen nem mindegy, hogy egy bizonyos összegű lakáshitelnek mennyi a teljes hiteldíj mutatója.

Alapesetben a lakáshitel felvételéhez a bankok különböző költségeket számolnak fel, melyek a THM-et, a teljes hiteldíj mutatót adják. Ilyen díjak lehetnek a lakáshitel igénylési díj, a folyósítási díj, az ingatlan értékbecslőnek kifizetett díj, a hitelbírálati díj, stb. Erre jön  még rá egy piaci kamatozású lakáshitel esetében a lakáshitel kamata, mely 10% körül van most a forinthitelek esetében.

A lakáshitel díja függ a jelzálog értékétől is

A lakáshitel díja függ a jelzálog értékétől is

A lakáshitel kamata függ attól is, hogy az igénylőnek milyen az anyagi helyzete, illetve attól is, hogy rendelkezik-e önerővel, ha igen akkor mennyivel, és, hogy milyen értékű ingatlant tud felmutatni, melyre jelzálog szerződést lehet kötni a lakáshitel szerződés mellett. A lakáshitel díjkalkulátorral kiszámolhatjuk azt is, hogy, adott THM és önerő mellett mennyibe fog kerülni a lakáshitel felvétele. Minél jobb anyagi helyzetben van az igénylő, annál alacsonyabb lesz a lakáshitel kamata, hiszen, a bank részére ő kisebb kockázattal bír, mint egy kevésbé jól kereső igénylő.

Ha minden jól megy akkor a lakáshitel már 3-4 héten belül folyósítva lesz. a hitel összege arra a bankszámlára fog érkezni, melyet a lakáshitel miatt nyittat velünk az a bank ahol végül megigényeljük azt. Adott esetben lehet kérni, egy kérvény megírásával, hogy egy másik meghatározott bankszámlára legyen az összeg utalva.

 

  
Iktatva: Költségei, Lakáshitel feltételei, Lakáshitel kalkulátor, Lakáshitelek, Önerő Címkék: , , , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2013
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752