0

Lakásvásárlási hitel költségei – mik is ezek pontosan?

Lakásvásárlási hitel költségei között több elem is található. A lakáshitelek felvétele a bankfiókban az igényléssel kezdődik, úgynevezett induló költségekkel. Ha a lakáshitelt még nem folyósították ki, már akkor lehet igénylési díj vagy esetleg hitelbírálati díj.

Ezen felül a Takarnet lekérés, és egyéb földhivatali díjak, KHR adatbázis lekérés melyek emelhetik a lakáshitel felvételének költségeit. Ezek között fix, és a hitelösszeghez mért százalékos költségek is vannak. Ha a lakáshitel igénylés rendben van, akkor a bank lekéri az előbb felsoroltakat, és a jelzálognak szánt ingatlan értékét fel kell becsülnie egy ingatlan értékbecslővel.

Lakásvásárlási hitel költségei - mik is ezek pontosan?

Lakásvásárlási hitel költségei – mik is ezek pontosan?

Ez általában az ingatlan elhelyezkedésétől függően 25 ezer és 40 ezer forint körül van. Ha ez is rendben van, akkor elkészül a végleges kalkuláció a lakáshitelhez, és az alapján megíródik a lakáshitel szerződés tervezete, melyet a leendő ügyfél bemenet átnézni, vagy elkérheti emailben is akár – ez banktól függ. Ha mindkét fél rendben találja ezt is, akkor a lakáshitel szerződés aláírása következik.

Itt mindenkinek meg kell jelennie, aki a szerződésben szerepel, legyen az adós, adóstárs, kezes, vagy zálogkötelezett. Mind a lakáshitel szerződés, mind a jelzálogszerződés közokiratba van foglalva, így itt megjelenik a közjegyzői díj is, mely szintén alsó hangon 50 ezer forint. Ha megtörténik a szerződések aláírása, akkor általában 2 hétre van a bankoknak szüksége, hogy folyósítsák a lakáshitelt, melynél megjelenik utolsó költségként a folyósítási díj is.

  
Iktatva: Lakáshitelek, Lakásvásárlási hitelek Címkék: , ,

További olvasnivaló

Írj most.

Küldés
Első lakáshitel 2014
Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum | MNB regisztrációs szám: 113080142752